Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου θέτοντας την ερώτηση «σε ποια δήλωσή του από την περασμένη Τετάρτη πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον»;

Αναλυτικά είπε:

«Ο κ. Τσίπρας, όταν δεν πετροβολεί, είτε αναφέρεται σε πράγματα που έχουν γίνει μήνες τώρα είτε επιδίδεται σε ένα μπαράζ μετρολογίας, με αντιφατικές, αποσπασματικές και ανεφάρμοστες, στη δεδομένη πραγματικότητα, ιδέες».

«Παρόλα αυτά σήμερα θέλουμε να ρωτήσουμε με απόλυτη σαφήνεια: Σε ποια δήλωσή του από την περασμένη Τετάρτη πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα σχετικά με την υπερμετάδοση της “Όμικρον“, κυρίως σε νέους ανθρώπους, σε χώρους όπως η εστίαση, η διασκέδαση, τα γήπεδα; Μέτρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε και είναι έτοιμη όποια στιγμή κριθεί σκόπιμο να εφαρμόσει και νωρίτερα προτάσσοντας τη δημόσια υγεία. Καμία πρόταση, καμία θέση. Ούτε μέχρι σήμερα, ούτε και σήμερα. Δημαγωγία, υποκρισία και καιροσκοπισμός σε όλο τους το μεγαλείο» είπε στη συνέχεια.

«Η παραλλαγή Όμικρον εξελίσσεται ραγδαία και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων δεν φέρνει αντίστοιχη αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες. Περιμένουμε και στην Ελλάδα αύξηση κρουσμάτων και θα πιεστεί το σύστημα υγείας», είπε νωρίτερα ο κ. Οικονόμου στην ενημέρωση των συντακτών. Και πρόσθεσε: «Η ανάσχεση της πανδημίας απαιτεί από όλους μα συνέπεια και υπευθυνότητα».

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι τα κρούσματα αφορούν κυρίως τις νεότερες ηλικίες».

«Τα επόμενα 24ωρα είναι σκοπός μας να μην μεταφερθεί από τους νεότερους στις μεγαλύτερες ηλικίες. Κάλεσε τους νέους να αποφύγουν τις συναναστροφές με τους μεγαλύτερους ή να υποβληθούν σε τεστ. Ο σχεδιασμός είναι δυναμικός για την προστασία της δημόσιας υγείας. Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ανά πάσα στιγμή στον χρόνο που θα κριθεί ότι είναι ο κατάλληλος και ο ενδεδειγμένος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου είπε: «Σταθμίζουμε τα δεδομένα και παρακολουθούμε την πορεία των κρουσμάτων και αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για την χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα».

Για τα σχολεία είπε: «Μέχρι να ανοίξουν θα έχουμε αρκετά στοιχεία στα χέρια μας αλλά με βάση τα πρωτόκολλα που έχουμε τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά».

Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή και νομίζω ότι το μόνο που θα εισηγηθεί είναι η χρονική μετάθεση και όχι νέα μέτρα, πρόσθεσε ακόμα.

Για το ενδεχόμενο λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και για άλλες ηλικιακές ομάδες που δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση με το πέρας του 7μηνου ο κ. Οικονόμου είπε: «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε ότι αφορά την διάρκεια του πιστοποιητικού. Είναι ικανοποιητικά τα ποσοστά όσον αφορά στην αναμνηστική δόση και αν χρειαστεί να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας θα το δούμε».

Νέα μέτρα: Δείτε όλη την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο