Για τις πολιτικές αποφάσεις και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σε όλα τα πεδία της κοινωνικοοικονομικής ζωής της χώρας, ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες και ανταποκριτές ξένου τύπου ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας είπε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ξανακλείσει η χώρα με lockdown υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρηση κατάφερε να δώσει λύσεις που αποδίουν και να επαναφέρει την κανονικότητα σε σημαντικό βαθμό.

Η πανδημία αποτελεί μέρος της πραγματικότητάς μας και θα παραμείνει όσο υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει. Η άρνηση του εμβολιασμού συντηρεί μια κατάσταση η οποία είναι επιζήμια και για τους πολίτες και για την Πατρίδα.

Με τις πολιτικές μας, όσες ήδη εφαρμόζουμε και όσες σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε σύντομα, δίνουμε λύσεις που αποδίδουν. Κατορθώσαμε, σε συνεργασία με την κοινωνία και την ιατρική κοινότητα, να επαναφέρουμε την κανονικότητα σε σημαντικό βαθμό. Δεν αρκούμαστε σε αυτό. Επιδιώκουμε την πληρότητα, την πλήρη λειτουργία όλων των όψεων της ζωής. Και θέλω να επαναλάβω -για μια ακόμη φορά- ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναζήσουμε lockdown έτσι όπως το γνωρίζαμε και το ξέραμε την προηγούμενη περίοδο.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσω ότι από σήμερα Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την 3η συμπληρωματική δόση οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί. Σημειώνεται ότι η αναμνηστική δόση μπορεί να γίνεται μετά παρέλευση 6 μηνών από τη πρώτη -αν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο- ή τη δεύτερη από τις δύο δόσεις των εμβολίων.