Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου για όλους, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

Ο κ. Οικονόμου, σημείωσε ότι «μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για ραντεβού για όλους. Και για τους κάτω των 50. Αυτό εξαρτάται από το πότε έκανε κάποιος τη δεύτερη δόση».

Επισήμανε επίσης πως το lockdown δεν είναι στο τραπέζι, ενώ η κυβέρνηση δεν σκέφτεται περιοριστικά μέτρα που να αφορούν τους εμβολιασμένους.

Με φόντο την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τον πυρετό συσκέψεων στην κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου διαμήνυσε πως «δεν πρόκειται να πάμε σε περιοριστικά μέτρα που να αφορούν τους ανεμβολίαστους». Επεσήμανε, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση δεν έριξε λευκή πετσέτα στο θέμα της πανδημίας.

Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αποφασίσει επιστράτευση των ιδιωτικών γιατρών εάν δεν πειστούν να ενισχύσουν το Σύστημα Υγείας.

Ο ίδιος απέρριψε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα φοβούμενη το πολιτικό κόστος. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση όταν έκλεισαν τα πάντα πήρε την απόφαση να κλείσει και τις εκκλησίες με κανέναν πολιτικό φόβο. Όταν ανοίξαμε είπαμε για συγκεκριμένα μέτρα, υπήρξαν περιπτώσεις που επιβλήθηκαν πρόστιμα και τώρα γίνονται έλεγχοι όταν γίνονται θρησκευτικές λειτουργίες…».