Με σθένος και επιμονή, η Ντόρα Μπακοπούλου έβαλε τη σφραγίδα της τα τελευταία χρόνια στην Αίγινα και στον καλοκαιρινό θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ του νησιού, που έγινε σημείο αναφοράς για νέους αλλά και βετεράνους σολίστες της κλασικής και της τζαζ μουσικής αλλά και του λυρικού και έντεχνου τραγουδιού, Έλληνες και ξένους.

Το φεστιβάλ, που γίνεται φέτος 14 χρονών, έκανε χθες βράδυ πρεμιέρα στην Αυλή του Ναού του Σωτήρος με έργα Ντεμπισί από τους Θεοδώρα Μπάκα, Διονύση Μαλλούχο, Ναταλία Γεράκη και Νικόλα Τσαλίκη.

Με διάρκεια έως τις 31 Αυγούστου, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα Πρασκευή στον ίδιο χώρο, στο πρώτο μέρος το Piano Trio Beethoven σε σι ύφεση μείζονα (του Αρχιδούκα) και στο δεύτερο το Piano Trio Tschaikovsky “Στη μνήμη ενός μεγάλου καλλιτέχνη” με τους Ντόρα Μπακοπούλου και Βικτωρία Κιαζίμη στο πιάνο, τον Χριστόφορο Μιρόσνικοφ στο βιολοντσέλο και τον Γιώργο Καρτελιά στο βιολί.

Το Σάββατο θα παρουσιαστεί συναυλία τζαζ με το τρίο Spiral, τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, τον Αρίωνα Γυφτάκη στο κοντραμπάσο και τον Αναστάση Γούλιαρη στα τύμπανα.

Στις 13 Αυγούστου έργα Beethoven, Debussy και γερμανικά Lieder θα παρουσιάσουν η Ευτυχία Βενιωτά στο πιάνο, η μεσόφωνος Έλενα Μαραγκού και ο βαρύτονος Μάριος Σαραντίδης.

Στις 16 Αυγούστου ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος στο τραγούδι και η Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο θα παρουσιάσουν το έργο του Σούμαν «H αγάπη ενός ποιητή» και τα έργα του Μ. Χατζιδάκι «Ο κύκλος του CNS» και «Καπετάν Μιχάλης».

Στις 17 Αυγούστου θα παιχθεί η σονάτα για πιάνο σε μι ύφεση ελάσσονα και προσωπικές συνθέσεις του S. Barber καθώς και η σονάτα για τσέλο και πιάνο του Ραχμάνινοφ από τους Μάνο Κιτσικόπουλο, Χριστίνα Μπαζίλη και Τζένια Μανουσάκη.

Έργα Debussy, Satie, Poulenc θα παρουσιάσουν στις 23/8 οι Μαριλένα Λιακοπούλου, Philipe Forget, Τζένη Δριβάλα και Δημήτρης Καραμανώλης. Έργα Bach, Purcell, Granados θα παρουσιάσουν στις 24 του μήνα στο Μικρό θέατρο Ι. Μολφέση στη Παχειοράχη οι Κωστής Θέος, Βασιλεία Γκιγιοτώ και Παναγιώτης Ανδρέογλου.

Τα έργα Τρίο Beethoven op. 11 (πιάνο, βιολί, τσέλο) και R. Schumann Συμφωνικές Σπουδές για σόλο πιάνο θα παρουσιάσουν στις 28.8 στην Αυλή του Ναού του Σωτήρος οι έφηβοι Daniele Pilkington Scimone (ετών 16) πιάνο, Χριστόφορος Πετρίδης (ετών 12 ) βιολί και Αλεξάνδρα Πετρίδου βιολοντσέλο.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου στην Παραλία Αύρας με συναυλία αφιερωμένη στους Γιατρούς του Κόσμου από τις Μαρία Φαραντούρη και Έλλη Πασπαλά και με τη συμμετοχή των Κατερίνας Πολέμη, Τάκη Φαραζή και Ντέιβιντ Λιντς.