Με σταθερή θέση ότι «η Δημοκρατία δεν εκδικείται ούτε εκβιάζεται», το Μέγαρο Μαξίμου κατέστησε σαφές αναφορικά με το αίτημα του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα ότι «η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει το νόμο χωρίς διακρίσεις, κι αυτό θα πράξει».

«Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων δεν θα περάσουν.

Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία καταλόγισε παράλληλα στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι συντάσσεται με τον εκβιασμό του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Ο εκβιασμός του πολυϊσοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της.

Κι αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του», σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία σημείωσε ότι «ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο».

Το Μέγαρο Μαξίμου απαντά σε όσους ζητούν αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση ότι «ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητάει προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου, εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη τού δίνει αυτή τη δυνατότητα».

«Θα μπορούσε, εάν θεωρεί ότι αδικείται από την Πολιτεία, να σταματήσει την απεργία πείνας και να ασκήσει τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του», τόνισε η κ. Πελώνη, η οποία διερωτήθηκε «αν όλοι όσοι υποστηρίζουν να υποκύψει η Πολιτεία υποστηρίζουν ότι πρέπει να συναλλάσσεται και με άλλους καταδίκους στο μέλλον».

«Εάν θεωρεί ότι αδικείται, βεβαίως μπορεί να προσφύγει, και εάν υπάρξει μια θετική απόφαση για τον ίδιο, η Ελλάδα είναι η χώρα που σέβεται και συμμορφώνεται στις δικαστικές αποφάσεις – αυτό θα πράξει και τώρα.

Δεν το έχει πράξει όμως μέχρι σήμερα, επιλέγει στην πραγματικότητα με τον τρόπο αυτόν να εκβιάσει την ελληνική Πολιτεία έτσι ώστε να ικανοποιήσει το αίτημά του. Καταλαβαίνουμε τι ασκό του Αιόλου ανοίγουμε εάν η συντεταγμένη Πολιτεία υπαναχωρεί σε αιτήματα τα οποία εκφράζονται με αυτόν τον εκβιαστικό τρόπο…», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο «Κανάλι 1».

«Αντί κάποιοι να πιέζουν την κυβέρνηση να κάνει εξαίρεση για Κουφοντίνα, να τον πείσουν να σταματήσει την απεργία πείνας, να χρησιμοποιήσει τα μέσα που έχει και να μην εκβιάζει την κυβέρνηση. Είναι ζήτημα νομιμότητας και όχι Δεξιάς – Αριστεράς, λιγότερης ή περισσότερης ευαισθησίας», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Νίκος Δένδιας

«Στέκομαι δίπλα στους συγγενείς αυτών που δεν είχαν δικαίωμα επιλογής», σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό την πρόσφατη ανακοίνωση των συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατίας.