Στα μέτρα για τη φοιτητική στέγαση αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Προς ψήφιση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής είναι άλλη μία εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ό,τι αφορά τη φοιτητική στέγαση. Η πρώτη ρύθμιση έχει να κάνει με την αύξηση του στεγαστικού επιδόματος για τους φοιτητές από τα 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ. Η δεύτερη ρύθμιση έχει να κάνει με την περαιτέρω αύξηση στα 2.000 ευρώ εφόσον ο εν λόγω φοιτητής συγκατοικεί με άλλον φοιτητή», είπε η Νίκη Κεραμέως και επισήμανε: «Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν αναδρομικά, με ωφελούμενους και τους φοιτητές και τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Τώρα δηλαδή, θα καταβληθεί για την περασμένη χρονιά με αυξημένο τρόπο σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις το επίδομα αυτό».

Οι δύο αυτές ρυθμίσεις, είπε η υπουργός Παιδείας, «έρχονται να στηρίξουν με έμπρακτο τρόπο τους φοιτητές μας και τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ και προστίθενται στα άλλα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, και συγκεκριμένα την κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών για 8.150 φοιτητές». Όπως εξήγησε, οι νέες φοιτητικές εστίες θα γίνουν μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε πέντε πανεπιστήμια της χώρας, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.