«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει την ακρίβεια και στηρίζει την αισχροκέρδεια των μεγάλων συμφερόντων», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο TRT TV.

Ακολούθως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φτωχοποιεί με βίαιο τρόπο την πλειοψηφία του ελληνικού λαού» και προσέθεσε: «Είναι χυδαία η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την κατάσταση που βιώνουμε πίσω από τον πόλεμο. Σε κάθε περίπτωση, μπροστά στην προσπάθειά του να αποφύγει τα χειρότερα, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να προβεί σε εκλογικό αιφνιδιασμό και γι’ αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είμαστε έτοιμοι».

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση «για το γεγονός ότι δεν αύξησε το βασικό μισθό, για το γεγονός ότι δεν έχει μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, όπως έχουν κάνει μια σειρά από χώρες, με τελευταία παραδείγματα την Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία», καθώς και για το βίαιο σχέδιο απολιγνιτοποίησης της χώρας.

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα στήριξης που αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση, ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «μέτρα-κοροϊδία που θα επιδοτήσουν και πάλι την αισχροκέρδια» και προσέθεσε:

«Η Κομισιόν έχει μιλήσει για πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου και η κυβέρνηση δεν το κάνει. Αντιθέτως η κυβέρνηση με τα χρήματα των πολιτών επιδοτεί τα υπερκέρδη των εταιρειών. Επιπλέον, η Κομισιόν έχει δώσει και τη δυνατότητα για έκτακτη φορολόγηση στις εταιρείες ενέργειας».

Σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν υποστήριξε: «Πρέπει να τελειώνουμε με τα εύκολα ψέματα στην εξωτερική πολιτική. Το αφήγημα ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη απέχει από την πραγματικότητα. Είναι η ώρα η Ελλάδα να αναλάβει πρωτοβουλίες τώρα που είναι ανοιχτή και η συζήτηση για την τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας. Πρέπει να θέσουμε ως προαπαιτούμενο ότι για να προχωρήσει πρέπει να υπάρξει δέσμευση από τουρκικής πλευράς πως θα συζητήσει την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στη βάση του διεθνούς δικαίου με ορίζοντα τη Χάγη. Και χωρίς γκρίζες ζώνες. Ωστόσο, για εσωκομματικούς λόγους η ΝΔ δεν είναι πρόθυμη να κάνει κάτι τέτοιο».