O Nίκος Ανδρουλάκης αντέκρουσε την κριτική της ΝΔ, αλλά και τις ενστάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου πώς το Κίνημα Αλλαγής τηρεί ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην εκπομπή Ημερολόγιο του ρ/φ ΣΚΑΙ 100,3, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι «θα συγκρουόμαστε με ό,τι αξιακά δεν μας ταιριάζει, δεν έχω και δεν έχουμε στο κόμμα μας επιλεκτικές ευαισθησίες».

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ επέστρεψε τις κατηγορίες και με αφορμή τα όσα είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πέτρος Δούκας, που οδήγησαν στην παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού, τόνισε ότι «ίσες αποστάσεις» τηρούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τις επικρίσεις κατά του ΚΙΝΑΛ για τον τρόπο που αντέδρασε στο πρόσφατο επεισόδιο στη Βουλή, με τον κ. Πολάκη, ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει βρεθεί σταθερά απέναντι στις συμπεριφορές του συγκεκριμένου βουλευτή.

Ωστόσο, παρατήρησε πως στο επίμαχο περιστατικό στην Ολομέλεια, ο προεδρεύων εκείνη την ώρα, Χαράλαμπος Αθανασίου, αφαίρεσε τον λόγο από τον κ. Πολάκη επειδή μιλούσε εκτός θέματος, ενώ την επομένη ο Άδωνις Γεωργιάδης «μιλούσε εκτός θέματος για τη Novartis και τον Βενιζέλο», όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης.

Υπενθύμισε ακόμη ότι όταν ο κ. Πολάκης είχε επιτεθεί στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ δεν είχε πει τίποτα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν ρωτήθηκε αν το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει κυβέρνηση συνεργασίας απάντησε: «…δεν είμαστε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να είναι πάντα στην αντιπολίτευση, εμείς είμαστε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση αλλά κυβέρνηση με όρους πολιτικών προτεραιοτήτων και οι πολιτικές μας προτεραιότητες θα είναι τέτοιες που θέλουμε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξουμε τη χώρα μας να την κάνουμε καλύτερη. Όσο πιο ισχυροί είμαστε στις επόμενες εκλογές τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχει ο ελληνικός λαός μέσω του προγράμματός μας να ζήσει καλύτερες ημέρες», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ απέκρουσε τις ενστάσεις για την παρουσία της βουλευτού Ευαγγελίας Λιακούλη στα μπλόκα των αγροτών, λέγοντας ότι δεν είναι λάθος να μιλάς με τους αγρότες, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «λάθος» τα μπλόκα.

Όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι είναι λάθος το γεγονός ότι ο Σολτς πήγε Ουάσινγκτον και ο Μακρόν Μόσχα, καθώς έπρεπε και οι δύο μαζί να επισκεφθούν Μόσχα και Ουάσινγκτον ώστε η Ευρώπη να έχει ενιαία γραμμή. Εκτίμησε πάντως ότι για το ουκρανικό θα υπάρξει πεδίο διαπραγμάτευσης κάτω από το τραπέζι.