«Είναι πολύ κρίσιμο να βελτιώσουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης βγαίνοντας από το νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου πραγματοποίησε επίσκεψη την Παρασκευή (17/12).

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έστρεψε τα βέλη του τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με σαφή αναφορά στην ομιλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή που οδήγησε στη διαγραφή του από τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του πίσω από ακραίες και καταδικαστέες δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης», είπε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε επίσης για την ανάγκη ενίσχυσης του προγράμματος εμβολιασμού, αναφερόμενος στους 17 διασωληνωμένους του «Σωτηρία», εκ των οποίων οι 16 είναι ανεμβολίαστοι. «Είναι πολύ κρίσιμο να βελτιώσουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», τόνισε. Δίνοντας το επιτυχημένο παράδειγμα της Πορτογαλίας, εξήγγειλε καμπάνια του ΚΙΝΑΛ για τη χρησιμότητα των εμβολιασμών.

«Εμείς, ως κόμμα ευθύνης, ξεκινάμε νέα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για να σπάσουμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση που αφορά το εμβόλιο. Πρέπει περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα μας να πάρουν πρωτοβουλία, να τους στηρίξουμε, να καταλάβουν ότι η αξία του να υπερασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή είναι μια καθημερινή μάχη. Θεωρώ αδιανόητο να αποδεχθούμε ότι κάθε μέρα θα είναι κανονικότητα να χάνεται ένα ελληνικό χωριό. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα με συνεννόηση, σύνεση και σχέδιο. Και αυτή είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και ευθύνη όλων εμάς που θέλουμε πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα και να έχουμε μια καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.