Κάνει πίσω η κυβέρνηση Μακρόν

Μια πρώτη νίκη σημείωσαν τα Κίτρινα Γιλέκα στη Γαλλία στην αντιπαράθεση τους με την κυβέρνηση που ανακοίνωσε αναστολή στην αύξηση της τιμής των Καυσίμων σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης που έχει ξεσπάσει. Όμως εκπρόσωποί τους ζητούν τώρα περισσότερα.

Αναστολή των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων, του τεχνικού ελέγχου των αυτοκινήτων,  του υγραερίου και του ηλεκτρικού ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ. Η αναστολή στις τιμές των καυσίμων και του τεχνικού ελέγχου θα είναι για έξι μήνες ενώ η αναστολή στις αυξήσεις του υγραέριου και του ηλεκτρικού για την διάρκεια του χειμώνα. Ο Φιλίπ υπογράμμισε πως κανένας φόρος δεν θα πρέπει να βάλει σε κίνδυνο την ακεραιότητα του κράτους και απηύθυνε  έκκληση στα Κίτρινα Γιλέκα, για διάλογο.

Ωστόσο, τα Kίτρινα Γιλέκα δείχνουν πως αποφάσισαν να κάνουν τη ζωή του Εμμανουέλ Μακρόν δύσκολη. Οι εκπρόσωποι τους ακύρωσαν τη συνάντηση Εντουάρ Φιλίπ γιατί, όπως δηλώνουν, δέχονται απειλές για τη ζωή τους  και ανακοίνωσαν πως ετοιμάζουν λίστα για να κατέβουν στις ευρωεκλογές.

«Εργάζομαι πάνω σ αυτό σας διαβεβαιώ με μια απόλυτη δέσμευση γιατί πιστεύω πως πρέπει να αλλάξουμε τα παραδειγματα σε θέματα οικονομικής πολιτικής κυρίως», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Κίτρινων Γιλέκων, Ζαν Φρανσουά Μπαρναμπά.