Το νέο Golf ξεχωρίζει εξωτερικά χάρη στους διαφορετικούς προφυλακτήρες, μία αεροτομή στην οροφή, μαύρους καθρέφτες (προαιρετικά από ανθρακονήματα) και τα LED φωτιστικά σώματα

Η VW παρουσίασε το νέο Golf GTI TCR, ένα αυτοκίνητο δρόμου εμπνευσμένο από το αγωνιστικό Golf του Touring Car Racing (για αυτό και η ονομασία TCR).

Το TCR τοποθετείται ανάμεσα στο GTI Performance και το Golf R -όσον αφορά τις επιδόσεις αλλά και την τιμή- με τον 2-λιτρο turbo κινητήρα του να αποδίδει 286 ίππους και 370Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και η επιτάχυνση από την στάση στα 100 χλμ/ώρα κρατά 5,6 δευτερόλεπτα.

Το νέο Golf ξεχωρίζει εξωτερικά χάρη στους διαφορετικούς προφυλακτήρες, μία αεροτομή στην οροφή, μαύρους καθρέφτες (προαιρετικά από ανθρακονήματα) και τα LED φωτιστικά σώματα. Επίσης εξοπλίζεται με ζάντες 18 ιντσών, μπλοκέ διαφορικό και αναβαθμισμένα φρένα. Στο εσωτερικό υπάρχουν υφασμάτινα σπορ καθίσματα, ένα αποκλειστικό τιμόνι και κόκκινες ραφές.

Οι αγοραστές έχουν την επιλογή να επιλέξουν κάποια πακέτα εξοπλισμού. Ένα από αυτά περιλαμβάνει ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ζάντες 19 ιντσών με φαρδύτερα λάστιχα και αυξημένη τελική ταχύτητα από 250 σε 260 χλμ/ώρα. Ένα άλλο πακέτο εξοπλίζει το αυτοκίνητο με διαφορετικές ζάντες 19 ιντσών, αυτή τη φορά με semi-slick λάστιχα και μπουλόνια ασφαλείας.