Σε παραληρηματικές και προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνάς, Xoυλουσι Ακάρ στο Ahaber απαντώντας στον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με τον Ακάρ «Θεωρώ πως η δήλωση Παναγιωτόπουλου θα έγινε εκ παραδρομής. Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα πως η Ελλάδα δεν θα θελήσει να πολεμήσει με την Τουρκία. Δεν είναι σωστό και κατάλληλο  από μαθηματική και από στρατιωτική άποψης. Εμείς με την Ελλάδα θέλουμε σχέση καλής γειτονίας, στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Θράκη και στη Μεσόγειο».

Για τα νησιά τόνισε: «Κι εμείς θέλουμε να τηρηθεί η Λωζάννη. ´Όμως 16 από τα 23 νησιά στρατιωτικοποιήθηκαν ενάντια στη συνθήκη της Λωζάννης Αυτά τα νησιά πρέπει να είναι στρατιωτικοποιημένα. Τι θα πείτε γι αυτό; Αυτό δεν είναι απειλή; Στον κόσμο δεν υπάρχει άλλη χώρα που έχει 6 μίλια χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο 10 μίλια».
Γι την Αγία Σοφία τόνισε:  «Η Αγία Σοφία ανήκει στην Τουρκία. Μετά την άλωση όπως τα εδάφη της Κωνσταντινούπολης ανήκουν στην Τουρκία. Η Ελλάδα δεν μπορείτε να δίνει κατευθύνσεις. Αυτό είναι αρμοδιότητα της Τουρκίας και η Τουρκία μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το χώρο όπως επιθυμεί».