Νέα μεγάλη δημοσκόπηση της Opinion Poll – Τι πιστεύουν οι πολίτες για τα μέτρα της κυβέρνησης, τις συναθροίσεις στις πλατείες, την κοινωνική αλληλεγγύη, το άνοιγμα σχολείων, τη Marfin – Στις 20,2 μονάδες η ψαλίδα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ, προβάδισμα Μητσοτάκη με 32,5 μονάδες στην καταλληλότητα – Δημοφιλέστεροι υπουργοί Κικίλιας, Θεοδωρικάκος, Δένδιας

Στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll αποτυπώνεται για μια ακόμη φορά η απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. στο πολιτικό σκηνικό. Οι πολίτες επικροτούν την αποτελεσματική διαχείριση του πρωθυπουργού στην κρίση του Έβρου και την πανδημία.

Το Eleftherostypos.gr  μέσα από την ανάλυση του κ. Ζαχαρία Ζούπη, πολιτικού αναλυτή – υπεύθυνου ερευνών της Opinion Poll σας παρουσιάζει τα ποιοτικά στοιχεία που προκύπτουν .

Το 82% δηλώνει ικανοποιημένο από τη συνολική στάση του πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ εμφανίζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 69% με τον δεύτερο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει δημοφιλία 28%.

Η κυριαρχία αυτή εκφράζεται και στην ερώτηση για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας το 52% των προτιμήσεων, 32.5% μπροστά από τις προτιμήσεις που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας με 19.5%. (Στο τέλος Μαρτίου οι προτιμήσεις ήταν 51% έναντι 20%, δηλαδή 31%). Ακόμα, το 68% των πολιτών κρίνει αρνητικά την απόφαση του κ. Τσίπρα να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση για τα θύματα της «Marfin»