Μια νέα έκδοση του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2016» είναι διαθέσιμη στη Γερμανία και οσονούπω στη χώρα μας. Το Astra 1.6 BiTurbo Diesel διαθέτει ένα νέο κινητήρα με δύο turbo, 1,6 λίτρων diesel, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους ισχύος και 350 Nm ροπής, από τις 1.500 σ.α.λ. μόλις.

Εκτός από την υψηλή ισχύ και τις δυναμικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9,0’’ και μέγιστη ταχύτητα των 225 χλμ./ώρα), ο νέος κινητήρας είναι προδιαγραφών Euro 6d-TEMP και καταναλώνει ελάχιστα σε σχέση με την απόδοσή του. Συγκεκριμένα, 5,0-4.8 λίτρα/100 χλμ. ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, εκπέμποντας από 133-127 γρ./χλμ. CO2 στο μικτό κύκλο. Προς το παρόν το νέο Astra 1.6 BiTurbo Diesel θα διατίθεται μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Όπως κάθε Astra, έτσι και το συγκεκριμένο μπορεί να διαθέτει πολυάριθμα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, ενώ είναι το μοναδικό στην κατηγορία του που διατίθεται με προβολείς full LED matrix. Το σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix στο Astra αποτελείται από 16 τμήματα LED – οκτώ σε κάθε πλευρά του οχήματος –και προσαρμόζει αυτόματα και συνεχώς το μήκος και την κατανομή της δέσμης φωτός ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς να ενοχλεί τους αντίθετα διερχόμενους οδηγούς.

Η νέα έκδοση του Astra διατίθεται τόσο με το hatchback πεντάθυρο αμάξωμα, όσο και με το Sports Tourer, τη station εκδοχή του μοντέλου. Οι τιμές του στη Γερμανία ξεκινούν από 27.720€.