«Για έναν ακόμα μήνα ο πληθωρισμός βρίσκεται κοντά στο 10% την ώρα που ο πραγματικός πληθωρισμός για τα φτωχότερα νοικοκυριά παραμένει πάνω από το 20% και η κυβέρνηση το μόνο που έχει να παρουσιάσει για την αντιμετώπιση της εντεινόμενης ακρίβειας, είναι μέτρα βιτρίνας», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης. «Διότι είναι καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα το περιβόητο “καλάθι του νοικοκυριού” του κ. Γεωργιάδη και δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες της κοινωνίας και μια πραγματική προσπάθεια πάταξης της αισχροκέρδειας», προσθέτει.

«Την ίδια στιγμή οι επιδοτήσεις της αισχροκέρδειας του καρτέλ των ολιγαρχών στην ενέργεια και η άρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε. να μειώσει τον ΦΠΑ και να αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών μέσα από μία Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) του κατώτατου μισθού, των χαμηλών συντάξεων και των βασικών επιδομάτων, οδηγούν τους πολίτες στην απόγνωση με την Κυβέρνηση να αντιτείνει κιόλας πως είναι “γενναιόδωρη”», σχολιάζει ο Μ. Κριθαρίδης και καταλήγει:

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του να είναι πράγματι σχεδόν σοσιαλιστές με τους ολιγάρχες, τους σουπερμαρκετάδες, τους τραπεζίτες, τους Πάτσηδες, τις Πίτσικες, τους Μαραβέγιες, την ONEX κλπ. κλπ., είναι όμως απλώς “ληστές” με την κοινωνία που αφαιμάζουν και υπερχρεώνουν καθημερινά υπέρ των συμφερόντων».