Την ουσιαστική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην οργάνωση του εμβολιαστικού προγράμματος ‘”Ελευθερία” και τη συνεισφορά τους στην υλοποίησή του, εξήρε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Δύο Χρόνια Πανδημίας COVID-19: Προκλήσεις και Διδάγματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις», που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

Ούτε το Υπουργείο Υγείας, ούτε ιδιωτικές εταιρείες του χώρου θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Ο μόνος φορέας που είχε την εμπειρία, τη γνώση, την πειθαρχία ήταν οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέφερε σχετικά σημειώνοντας την προσωπική του μάχη ώστε το εγχείρημα να ανατεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. Επίσης, ευχαρίστησε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, για τη συμβολή του στη δημιουργία του πρώτου μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου. Στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα μέχρι στιγμής έχουν γίνει 3 εκατ. εμβολιασμοί.

Ο κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι η χώρα μας βρίσκεται στη 15η θέση από πλευράς εμβολιασμών και ακριβώς στο μέσο όρο. Απέδωσε τη διαφορά με την Ισπανία – που κατέχει την 1η θέση παγκοσμίως – σε πολιτικά κοινωνικά και θρησκευτικά αίτια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Χάρις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα η χώρα παρέμεινε ανοικτή. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα κράτησε όρθια την κοινωνία και την οικονομία. Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα επιτεύχθηκε ώστε να πάρουμε την ελευθερία μας, όπως ορθώς είναι ο τίτλος του προγράμματος, ανέφερε χαρακτηριστικά.