Με βασικό μήνυμα την λέξη «Μπορούμε» θα συνοδευτεί η παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη φετινή 83η ΔΕΘ.

Πηγές της ΝΔ αναλύοντας την σημασία του κεντρικού συνθήματος τονίζουν ότι «Μπορούμε γιατί η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βγει από μια εποχή παρακμής. Γιατί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν και το όραμα και το σχέδιο να πάνε την Ελλάδα μπροστά. Γιατί οι Έλληνες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε μια νέα εποχή δημιουργίας».

Οι έξι κεντρικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του θα είναι: η οικονομία, οι  θεσμοί, η ασφάλεια, η παιδεία, η διεθνή παρουσία της χώρας και η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του, ειδικά στον τομέα της οικονομίας, αποτελεί η μείωση των φόρων και εισφορών, αλλά και οι μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία που άμεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές  ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιγράψει συγκεκριμένες προτάσεις του για την Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει και μια ΕΕ που εξελίσσεται και για το πώς η Ελλάδα θα γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και δεν μείνει στους ηττημένους της νέας εποχής.

Θα αναπτύξει τις πολιτικές που θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή σε όλους τους Έλληνες και ευκαιρίες για όλους. Θα μιλήσει για τα εισοδήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, τους φόρους, τα χρέη, παρουσιάζοντας  ένα εφαρμόσιμο και κοστολογημένο πρόγραμμα βασισμένο στην πολιτική της ΝΔ που δεν δεν είναι ταξική, είναι εθνική. Και με το σχέδιό της κανένας δεν θα μένει πίσω».