Διακοπή ρεύματος παρατηρείται σε πολλές περιοχές στην Αττική. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από κατοίκους περιοχών, τα προβλήματα εντοπίζονται στη Νέα Σμύρνη, τον Κορυδαλλό, το Ρουφ και το Αιγάλεω.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το μπλακ άουτ που σημειώθηκε εξαιτίας βλάβης στο Κέντρο Υψηλής Τάσης στο Ρουφ, εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας, σε πολλές περιοχές της δυτικής Αττικής και στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, η διακοπή σημειώθηκε στις 11.35 το πρωί, ενώ η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι. Διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστεί το στοιχείο στο οποίο οφείλεται η βλάβη. Διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε και την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ για το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση ακολουθεί:

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα ευρήματα στις 11.35 ετέθησαν εκτός λειτουργίας ΓΜ 150 kV με σημείο εκκίνησης τον Υποσταθμό Ρουφ, λόγω εσφαλμένου χειρισμού.

Δεν εντοπίζονται βλάβες στον εξοπλισμό, ούτε προκλήθηκε οποισδήποτε κίνδυνος για το προσωπικό.

Το πρόβλημα στον Υ/Σ Ρουφ αποκαταστάθηκε στις 11.42 και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης φορτίων από το Δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.55, οπότε και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Αθήνα.