Στο διαφαινόμενο τελευταίο Final Four του Γιώργου Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να τελειώσει με νίκη, με την Μπαρτσελόνα να είναι ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του μικρού τελικού, να αντιδρά για τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ και να επικρατεί με 84-74, αλλά μικρή σημασία είχε μπροστά σε 10.000 φίλους των «ερυθρολεύκων», που είπαν φωνάζοντας από την αρχή έως το τέλος το δικό τους «ευχαριστώ» στον αρχηγό, αλλά και στην ομάδα τους για την πορεία.

 

Ο Γιουκουμπάιτις και ο Ντέιβις συνεργάστηκαν εξαιρετικά για να συνεχίσει προηγούμενη η ομάδα του Γιασικεβίτσιους (28-22 στο 13′), αλλά βρίσκοντας λύσεις στο ανοικτό γήπεδο κυρίως με την ενέργεια του ΜακΚίσικ και με τον Πρίντεζη να κάνει τους συμπαίκτες του ευτυχισμένους, ο Ολυμπιακός επέστρεψε και προηγήθηκε για πρώτη φορά στο δίλεπτο για το ημίχρονο με 35-36. Με την απάντηση να έρχεται από το μακρινό σουτ, όμως, οι «Μπλαουγκράνα» απάντησαν με επιμέρους 10-2, που τους έφερε προηγούμενους στα αποδυτήρια (45-38).

 

 

Με το «βομβαρδισμό» πίσω από τα 6.75 μέτρα να συνεχίζεται, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να φτάσει σε διψήφιο νούμερο τη διαφορά, δείχνοντας να υπερέχει (53-42 στο 23′). Ο Βεζένκοφ, όμως, δεν ήθελε να τα παρατήσει και ο Ολυμπιακός έδειξε επιτέλους λίγη μαχητικότητα στην άμυνά του σε εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα η ελπίδα για ένα καλό φινάλε να συνεχίσει να υφίσταται (62-56).

 

 

Και πράγματι, με τον ΜακΚίσικ να προσφέρει ξανά την ενέργειά του και τον Σλούκα να συμμετέχει πιο ενεργά σε δημιουργία και σκοράρισμα, ο Ολυμπιακός πλησίασε στο τρίποντο στα μέσα της τελευταίας περιόδου (68-65). Με τον Μίροτιτς, όμως, να δείχνει την ποιότητά του και να «καθαρίζει» ύστερα, οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους πήραν εν τέλει το αποτέλεσμα και μαζί την τρίτη θέση, κάτι που διόλου ένοιαζε τους οπαδούς των Πειραιωτών, που τραγουδούσαν σαν αναγνώριση της πορείας της ομάδας τους σε αυτή τη σεζόν (84-74).

 

Δεκάλεπτα: 20-18, 45-38. 62-56, 84-74