Να… συμμαζέψει το χάος που επικρατεί στην Αργεντινή εν μέσω του Μουντιάλ 2018 επιχείρησε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Μία έκπληξη περίμενε τους δημοσιογράφους που έδωσαν το «παρών» στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της εθνικής Αργεντινής, στο Μπρόνιτσι. Μαζί με τους Χαβιέρ Μασεράνο και Λούκας Μπίλια, που είχε προγραμματιστεί να μιλήσουν στους εκπροσώπους του Τύπου, βρέθηκε και o πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κλαούντιο Τάπια, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να περάσει ένα μήνυμα ενότητας στην παραπαίουσα «αλμπισελέστε», δύο ημέρες πριν τον «τελικό» πρόκρισης με τη Νιγηρία.

Η παρουσία του προέδρου της ομοσπονδίας δεν ήταν τυχαία, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα τα ΜΜΕ της Αργεντινής έγραφαν ότι οι παίκτες, με μπροστάρη τον Μασεράνο, ζήτησαν να παρακάμψουν τον πανταχόθεν βαλλόμενο Χόρχε Σαμπάολι και να φτιάξουν οι ίδιοι την ομάδα που θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στους «Υπεραετούς»! Ο υπαρχηγός της «αλμπισελέστε» προχώρησε σε μία… κάτι σαν διάψευση: «Ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη, οφείλουμε να ενωθούμε, να εκφράσουμε τις απόψεις μας, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε η ομάδα να προετομασρτεί για το παιχνίδι υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Είναι σαφές ότι περισσότερα από ένα πράγματα έχουν πάει στραβά, δεν θα πούμε ψέματα», δήλωσε ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Ο Κλαούντιο Τάπια από την πλευρά του απευθύνθηκε πρώτα στους φιλάθλους «τους μόνους που δεν έχουν κακές προθέσεις», καλώντας τους «… να στηρίξουν την ομάδα, το τεχνικό επιτελείο και να ονειρεύονται, γιατί την Τρίτη θα προκριθούμε». Αφησε αιχμές για κάποιους που «… θέλουν να αμαυρώσουν την εικόνα της εθνικής», ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη συνάντηση του με τον Σαμπάολι, χθες το βράδυ, όπου επιβεβαιώθηκε η παραμονή του Αργεντινού ομοσπονδιακού στον πάγκο για τη συνέχεια του Μουντιάλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ