Το ματς ξεκίνησε με έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό ο βοηθός σταμάτησε με λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ.

Στο «στείρο» 0-0 έμειναν Ξάνθη και Λαμία στα Πηγάδια, σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα της Θράκης έμεινε για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς γκολ και απομακρύνεται από την πρώτη πεντάδα, ενώ το συγκρότημα του Μάκη Χάβου «τσίμπησε» έναν πολύτιμο βαθμό, στην προσπάθειά του να μείνει στην κατηγορία.

Το ματς ξεκίνησε με έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό ο βοηθός σταμάτησε με λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ τον Τσούκαλο, που έβγαινε μόνος απέναντι από τον Ζίβκοβιτς. Η Λαμία ήλεγξε το παιχνίδι ως το 15΄, αλλά στη συνέχεια οι «ακρίτες» ανέβασαν την απόδοσή τους και πλησίασαν δύο φορές το γκολ, με κεφαλιά του Λισγάρα στο 17΄ και σουτ του Μπαριέντος στο 22΄. Η τελευταία και σημαντικότερη φάση του ημιχρόνου ανήκε πάντως στον Τσούκαλο, που βγήκε πολύ ωραία στην αντεπίθεση, αλλά είδε τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει σωτήρια την προσπάθειά του.

Το κακό ποιοτικά πρωτο μέρος ακολούθηκε ένα… άθλιο 45λεπτο, όπου οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά, με την Ξάνθη ιδιαίτερα να μοιάζει ανήμπορη επιθετικά (με εξαίρεση ένα σουτ του Ντουρίτσκοβιτς στις καθυστερήσεις), ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ικανοποιημένοι με το βαθμό.

Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας)

Κίτρινες: Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς – Σκόνδρας, Μελίσσας

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος (46΄ Ντουρίτσκοβιτς), Αλμέιδα, Σαρπόνγκ (71΄ Αμορίμ), Λισγάρας, Καμαρά, Καντά (61΄ Μπρίτο), Κάστρο, Μπαξεβανίδης

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Μπεχαράνο, Μπερτόλιο (88΄ Μπουλούλης), Καραμάνος, Τόμας (61΄ Επστάιν), Δημούτσος, Σκόνδρας, Βάντερσον, Τσούκαλος (70΄ Ασούμπρε)