Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 20:00.

Η αίθουσα τέχνης Artshot – Sophia Gaitani παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Μικρά τοπία – SMALL LANDSCAPES» της Ελένης Δελή.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 20:00. Το ταξίδι του ματιού στα απλά καθημερινά πράγματα είναι σαν ένα όχημα που μαζεύει επιβάτες από διάφορα σημεία μιας διαδρομής…επιβάτες ωραίους με ευφάνταστα ρούχα, επιβάτες παράξενους με αλλόκοτες μορφές, επιβάτες που μόλις διακρίνονται, καθώς σβήνουν σαν τον καπνό στον αέρα…επιβάτες που δεν σε αφήνουν να πάρεις τα μάτια από πάνω τους και σε κρατούν δέσμιο στην υλική εικόνα και εκείνους που σε παρασύρουν σε άλλα τοπία της μνήμης.

Πως να ισορροπήσεις ανάμεσα στο ορατό και το αόρατο, ανάμεσα στο αντικειμενικό και το υποκειμενικό, με τι μάτι να δείς το υλικό «τώρα», που, όμως, αλλάζει μορφή κάθε στιγμή και πότε δε ζεί μόνο του, αλλά επηρεάζεται και φιλτράρεται από χιλιάδες πράγματα, συνθήκες, γεγονότα, συνήθειες, συναφείς μνήμες…νομίζω ότι τα έργα είναι σύντομες στάσεις ανάμεσα σε αυτή τη διαδρομή.

Είναι μια χαρτογράφηση μέσα μας μεταξύ αυτών που συμβαίνουν και αυτών που τελικά «ζούμε». Είναι μια ανακωχή ανάμεσα στο φώς και τη σκιά, που επιτέλους καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν μόνο μαζί.

Η ζωγράφος

Η Ελένη Δελή σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Δημοσθένη Κοκκινίδη, από όπου αποφοίτησε με άριστα και χαρακτική στη Nuova Accademia di Belle Arti στο Μιλάνο με υποτροφία ERASMUS του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.
Μετά την αποφοίτησή της και μέχρι σήμερα δουλεύει σαν καλλιτέχνης παρουσιάζοντας το εικαστικό της έργο σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Παράλληλα, εργάστηκε στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης, διδάσκοντας ζωγραφική, ελεύθερο και βασικό σχέδιο σε ιδιωτικές σχολές. Εργάζεται μέχρι σήμερα ως καθηγήτρια Καλλιτεχνικών Μαθημάτων στην Ελληνογερμανική Αγωγή. Επίσης, συνεργάζεται με το Ίδρυμα Εικαστικών και Μουσικής Β.& Μ. Θεοχαράκη ως επιμορφώτρια στα τμήματα Ζωγραφικής Ενηλίκων.

Το καλλιτεχνικό της έργο είναι πλούσιο. Μεταξύ των θεμάτων των εκθέσεων στις οποίες συμμετείχε περιλαμβάνονται: «Αθήνα – Εικαστικά 93» Κέντρο Τεχνών, Αθήνα, «Liceo Artistico Statale», Βενετία, Ιταλία, Malagnini Gallery, Σαρόνο, Ιταλία, «Χρόνος Ενεστώτας». Αίθουσα Τέχνης Ιώς, Αθήνα, «Αργο-πορείες». Πολιτιστικό Κέντρο Άργους, Άργος, «Simeio synantisis», Κέντρο Τεχνών Πλάκα- Π65 Τεχνοχώρος, «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη», «Salon des Artistes Independants – Art en Capital 2010», Grand Palais, Παρίσι, «Natura 2011», Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα, «Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης», Σανγκάη, Κίνα, «Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα» Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αθήνα, «Γυναίκες». Πολιτιστικό Κέντρο Χολαργού, “190 Χρόνια από τη γέννηση του Λέοντος Τολστόι” Μουσείο Λ. Τολστόι, Γιάσναγια Πολιάνα, Ρωσία.

Info
Διάρκεια Έκθεσης: 29 Μαρτίου – 17 Απριλίου 2019

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.30 – 14.30 & 17.30-20.30
ΤΕΤΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 12.30 – 16.30
Gallery artshot Sophia Gaitani
Λεμπέση 11, Ακρόπολη, Αθήνα
Τηλ. 6984135085, 2114044311

artshot@sophiagaitani.gr, gaitani.sophia@gmail.com
www.artshot.gr