Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την πανδημία του Covid-19 ώστε να οικοδομήσει το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, διορθώνοντας παθογένειες και αντλώντας θετικά διδάγματα από την επιτυχημένη αντιμετώπιση του κορονοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
«Μία από τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει είναι ότι θα χτίσουμε πάνω στην κρίση του κορονοϊού ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κρατώντας ως παρακαταθήκη τα μεγάλα του συγκριτικά πλεονεκτήματα και διορθώνοντας τις όποιες αδυναμίες», είπε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους που τον υποδέχτηκαν με χειροκρότημα στην είσοδο του νοσοκομείου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι πρωτίστως χάρη στην ευσυνειδησία και την αυτοθυσία του υγειονομικού προσωπικού η Ελλάδα είναι σήμερα «παράδειγμα προς μίμηση παντού στον κόσμο». Προσέθεσε ότι μία αδυναμία του ΕΣΥ ήδη αντιμετωπίζεται χάρη στις έκτακτες προσλήψεις που έχουν γίνει, οι οποίες θα πάρουν μόνιμα χαρακτηριστικά.