Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ που χτυπήθηκε από τον λαϊκισμό και είναι και η πρώτη χώρα που θα απαλλαγεί από τους λαϊκιστές και θα επιστρέψει σε μια πορεία ανάπτυξης και ευημερίας, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκη, μιλώντας στην 12η συνδιάσκεψη της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Κόμματος και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα κερδίσει τις επόμενος βουλευτικές εκλογές.

Καθώς μάλιστα έχει ανοίξει και η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές, ανακοίνωσε επισήμως ότι η ΝΔ θα στηρίξει τον Μάνφρεντ Βέμπερ ως υποψήφιο για την προεδρία της ΕΕ. Στην αίθουσα βρίσκονταν αρκετοί υποστηρικτές με πλακάτ Manfrent for President.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό σαν απειλή για τη Ευρώπη και σημείωσε ότι η ΝΔ διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη χάραξη των πολιτικών που έχουν ως στόχο ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον και στην προώθηση των θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών.

«Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να αντισταθούμε στις δυνάμεις του λαϊκισμού και των άκρων», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, στην ομιλία του προς τους νέους του Λαϊκού Κόμματος, «το ζητούμενο κατά την γνώμη μου είναι να παραμείνουμε σε επαφή με τις ανάγκες της εποχής μας, να πορευτούμε με ανοιχτό πνεύμα, διαφάνεια, ειλικρίνεια και πραγματισμό».

Αναφέρθηκε στην άνοδο των «λαϊκιστών της αριστεράς στην Ελλάδα» λέγοντας ότι είναι κάτι στο οποίο όλοι πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και εξήγησε: «…αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι βρήκαν καταφύγιο και παρηγοριά στα συνθήματα των λαϊκιστών της ριζοσπαστικής αριστεράς. Αλλά σήμερα έχουν χάσει κάθε ελπίδα, είναι πικραμένοι και προβληματισμένοι. Γιατί έχουν καταλάβει ότι τα συνθήματα του λαϊκισμού έχουν ημερομηνία λήξης και ότι το μόνο που απομένει στους λαϊκιστές είναι να ρίξουν λάσπη στους αντιπάλους τους και να διχάσουν την κοινωνία. Η ΝΔ έχει όμως δυνατές ρίζες και στέρεα ιδεολογικά ιδεώδη και δείχνει τον δρόμο πέρα από τους διαχωρισμούς Δεξιάς – Αριστεράς…έχουμε ανάγκη από ρεαλιστικές προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Η ΝΔ έχει αναπτύξει με τόλμη ένα όραμα για το μέλλον της χώρας μας. Ζητάμε τη θετική ψήφο του ελληνικού λαού, πάνω σε πολιτικές που αποτυπώνονται με λεπτομέρειες και στέρεα δεδομένα».

Αναφέρθηκε στις εσωτερικές αλλαγές που προώθησε από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος λέγοντας: «Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει 155.000 μέλη που πληρώνουν τις συνδρομές τους στο κόμμα, ένας τεράστιος αριθμός για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Έχουμε βάλει σε τάξη τα οικονομικά μας και δεσμευόμαστε ότι πολύ σύντομα, τα μέλη μας θα είναι η μόνη πηγή χρηματοδότησης του κόμματος. Και πάνω από όλα, έχουμε ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία. Σε ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές αναφορές, προσφέροντας μια δίκαιη, αξιοκρατική και απόλυτα διαφανή ευκαιρία να συμμετέχουν στην αυριανή διακυβέρνηση της χώρας».

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ «θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και η νίκη μας θα είναι μεγάλη. Μπορούμε να νικήσουμε τους λαϊκιστές και αυτό ακριβώς θα κάνουμε στις επόμενες εκλογές. Η πολιτική της επόμενης μέρας μετά τον λαϊκισμό θα αρχίσει από εδώ, από την Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό του όραμα λέγοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική από την ανοικτή κοινωνία: «Θα δουλέψουμε μαζί για να διασφαλίσουμε τα σύνορα μας. Δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση στον κανόνα όταν μιλάμε για την ελευθερία, τα ατομικά δικαιώματα, την υπευθυνότητα, τη δικαιοσύνη και τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ισότητα… Όπως και οι κατάλληλες κοινωνικές πολιτικές που μπορούν να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και να διασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους».

Κλείνοντας εξέφρασε την πίστη του στις ανοιχτές και ελεύθερες αγορές, στον υγιή και δίκαιο ανταγωνισμό: «Θέλουμε μια Ευρώπη που θα δίνει στους νέους τα εργαλεία για να ονειρεύονται και να καινοτομούν. Οι πολίτες απαιτούν να έχουν λόγο και αυτή ακριβώς είναι η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε».