Βρισκόμαστε στην αρχή οικονομικής ύφεσης στην Ευρώπη, αλλά η Eλλάδα θα πρέπει τώρα να αναπτυχθεί, επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην γερμανική εφημερίδα, λίγο πριν φτάσει στο Βερολίνο – Ερχομαι με αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα, υπογράμμισε

Την πρώτη του συνέντευξη σε γερμανικό μέσο μετά τη νίκη του στις εκλογές του Ιουλίου παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μίλησε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ενόψει της συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ, σήμερα Πέμπτη στο Βερολίνο.

Μιλά για τα λάθη του προκατόχου του, τις προσδοκίες του από την καγκελάριο αλλά και την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μερικά σημεία της συνέντευξης:

Στην ερώτηση αν η ελληνική κρίση έχει παρέλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά: «Οι τελευταίες εκλογές αποτέλεσαν ένα σημαντικό βήμα για να τεθεί οριστικά τέλος σε αυτό που εδώ και καιρό ήταν γνωστό ως ελληνική κρίση. Για πρώτη φορά μέσα σε δέκα χρόνια έχουμε μια κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή και επιπλέον μια κυβέρνηση που είναι ξεκάθαρα μεταρρυθμιστική. Με ένα κυβερνών κόμμα που κατάφερε να νικήσει τους λαϊκιστές στις εκλογές χωρίς να τους μιμείται και χωρίς υπερβολικές υποσχέσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει την προηγούμενη κυβέρνηση «τραυματικό κεφάλαιο στην ιστορία μας» και αναφέρει ότι εκτός από το οικονομικό κόστος των πρώτων μηνών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ANEΛ επλήγη και η αξιοπιστία της Ελλάδας. Ο ίδιος περιγράφει σε άλλο σημείο την παρούσα κατάσταση της χώρας με «συγκρατημένηαισιοδοξία» και σημειώνει ότι υπάρχει ανακούφιση για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. «Βλέπω με ικανοποίηση αλλά και έκπληξη το ότι η νέα κυβέρνηση είχε μια καλή αρχή και ότι αποδείχθηκε ικανή».