Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για τα ελληνοτουρκικά, εκλογικό νόμο και τρομοκρατία ενώ αναφέρθηκε και στην επιλογή του προσώπου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της εσωτερικής και της εξωτερικής πολιτικής και μιλά για το πώς οραματίζεται τη δεκαετία 2020 -2030, εκτιμώντας ότι το νέο έτος θα είναι η «αφετηρία μιας δεκαετίας συνεχούς προόδου». Για να πετύχει η προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας, επισημαίνει, χρειάζεται «η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας γιατί τέτοιες προκλήσεις δεν αφορούν μόνον την ηγεσία».

Ο πρωθυπουργός θέτει την ατζέντα για το 2020 και αναλύει πώς θα κινηθεί στην οικονομία και στη φορολογία, αλλά και τι θα κάνει για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και για ελάφρυνση των βαρών για τα κοινωνικά στρώματα που πιέστηκαν περισσότερο στη διάρκεια της κρίσης.

Αξιολογεί το κυβερνητικό σχήμα και εξηγεί πως αντιμετωπίζει τις αστοχίες και τα λάθη στο πρώτο εξάμηνο της δικής του διακυβέρνησης. Υπερασπίζεται τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τη δράση της ΕΛ.ΑΣ και απαντά στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για αστυνομοκρατία. Επιπλέον στέλνει μήνυμα σε ακραίες ομάδες που βρίσκονται σε αναβρασμό εξαιτίας των αστυνομικών επιχειρήσεων σε καταλήψεις και άβατα, ότι «η τρομοκρατία δεν θα παταχθεί. Θα τσακιστεί!».