«Σήμερα χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά τον εμβολιασμό του για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι όσο προχωρά η διαδικασία, θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό, είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε στα χέρια τον έλεγχο των ζωών μας: «Είναι μία σπουδαία μέρα για την επιστήμη, την ΕΕ που κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο σε όλες τις χώρες την ίδια μέρα. Πιστεύω σήμερα όλοι χαμογελάμε κάτι από τις μάσκες μας. Ξεκινά το δύσκολο εγχείρημα του εμβολιασμού κατά του COVID» επεσήμανε.

«Εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να δείξουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Μαζί μας εμβολιάζονται και υγειονομικοί που έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, τους οφείλουμε πολλά. Μέσα στους επόμενους μήνες σκοπός να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Καθώς ο εμβολιασμός προχωρά, πιστεύω, οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν με καχυποψία τον εμβολιασμό θα αλλάξουν γνώμη», είπε ο πρωθυπουργός.

«Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας, να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους μας, να πάρει μπρος η οικονομική δραστηριότητα. Πιστεύω αυτό θα συμβεί το 2021, πιστεύω στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση θα γράψουμε νέες σελίδες στην ιστορία του τόπου μας», ανέφερε.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σήμερα, είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη, είναι μια σπουδαία ημέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού, με το εμβόλιο, κατά του Covid 19.

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό. Μαζί μας θα εμβολιαστούν, σήμερα, οι πρώτοι υγειονομικοί. Οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID, τους χρωστάμε τόσα πολλά και πρέπει πάνω απ’ όλα αυτοί να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα, αλλά για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς να μπορούν να επιτελούν το σπουδαίο τους καθήκον.

Μέσα στους επόμενους μήνες ο σκοπός μας είναι να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Και πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό και αυτοί οι συμπολίτες μας οι οποίοι, σήμερα, με καχυποψία μπορεί να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του COVID. Είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας. Να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα.

Όλα αυτά πιστεύω ότι θα γίνουν πράξη μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021, για να μπορέσουμε αυτήν την εμβληματική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες για τη χώρα μας -200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης- να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας.

Καλές γιορτές, χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλες και σε όλους». 

Εμβολιάστηκε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Λίγα λεπτά νωρίτερα εμβολιάστηκε η Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΚατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία έφτασε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Tην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, περίμεναν στην είσοδο του νοσοκομείου ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας και ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης.

Ακολούθως η κ. Σακελλαροπούλου εισήλθε στο εσωτερικό του νοσοκομείου και ήταν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που εμβολιάστηκε.

Πριν τον εμβολιασμό ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου, η ενημέρωση για το εμβόλιο και μετά τον εμβολιασμό, η παραμονή για μικρό χρονικό διάστημα στο χώρο του νοσοκομείου.

Λίγη ώρα νωρίτερα και για συμβολικούς λόγους εμβολιάστηκαν πρώτοιστον «Ευαγγελισμό» μία νοσηλεύτρια ΜΕΘ και ένας φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς σ’ αυτή τη φάση προτεραιότητα δίδεται στο υγειονομικό προσωπικό και τους ηλικιωμένους.

H Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ήταν η πρώτη που έκανε το εμβόλιο.

Η κ. Καμπισιούλη, την ώρα που εμβολιαζόταν, σήκωσε τον αντίχειρά της, δείχνοντας ότι όλα θα πάνε καλά, ενώ αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου».
 

Εμβολιάστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμβολιάστηκε ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στο Νοσοκομείο Αττικόν.

«Ούτε που το κατάλαβα, ευχαριστώ» ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, αφότου του χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Ο εμβολιασμός είναι σίγουρα μια ιστορική στιγμή. Μια στιγμή που όλοι περιμέναμε» δήλωσε ο κ. Τσιόδρας μετά τον εμβολιασμό του.

«Για την ανάπτυξη και την έγκριση των νέων εμβολίων ίσχυσαν και ισχύουν όλες οι νομικές επιταγές και υψηλές προδιαγραφές που ισχύουν για όλα τα εμβόλια» διευκρίνισε.

«Θέλω να ελπίζω ότι με τον εμβολιασμό όλων και περισσότερων θα μειωθεί η επίπτωση της νέας νόσου».

«Μαζί με το δικό μου εμβολιασμό σήμερα ξεκινάει και ο εμβολιασμός των συναδέλφων μου που εκτίθενται στην πρώτη γραμμή» πρόσθεσε.

«Δεν είναι το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλων και περισσότερων. Να παραμείνουμε υπομονετικοί και προσεκτικοί» είπε κλείνοντας.

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο πρώτος ηλικιωμένος στην Ελλάδα

Λίγη ώρα μετά τη νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» Ευσταθία Καμπισιούλη, σειρά είχε ο κ. Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ο κ. Γιοβανίδης εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο πρώτος ηλικιωμένος στην Ελλάδα [εικόνες]  

Στον «Ευαγγελισμό» ο Κικίλιας για τον πρώτο εμβολιασμό: Η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης

“Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω” τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας έξω από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, σε ένα από τα νοσοκομεία όπου σε λίγη ώρα θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, “πρώτοι θα εμβολιασθούν μια νοσηλεύτρια και ένας υπέργηρος στο πλαίσιο της “Επιχείρησης Ελευθερία” ενώ αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα ως μια συμβολική κίνηση αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική κίνηση για την προστασία από την COVID- 19.

Σε ερώτηση για το εάν όλα προχωρούν βάσει του σχεδιασμού για το μεγάλο αυτό εγχείρημα του εμβολιασμού, ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι “πάμε βάσει σχεδιασμού, βήμα, βήμα, με σύνεση και προσοχή. Όλα θα πάνε καλά”.