«Στην αρχή, όταν ξεκινούσαμε τη διαδικασία του εμβολιασμού, δεν είχαμε τα ίδια ποσοστά αποδοχής για τα εμβόλια που έχουμε σήμερα. Αλλά πλέον τα ποσοστά έχουν κυριολεκτικά εκτιναχθεί, καθώς έχουμε μια πολύ επαγγελματική διαδικασία εμβολιασμού και όλοι όσοι έχουν κάνει τα εμβόλιο είναι πολύ ικανοποιημένοι από τη συνολική εμπειρία» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πρόοδο και στην αποδοχή της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Ελλάδα.
«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που είστε σήμερα εδώ υπό το φως αυτών των διαφορετικών Ολυμπιακών Αγώνων και περιμένω με ενδιαφέρον να ακούσω τις σκέψεις σας για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Όπως γνωρίζετε, έχουμε ήδη σημειώσει μεγάλη πρόοδο αναφορικά με όλες τις διεθνείς δεσμεύσεις μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Tόμας Μπαχ.

Τόμας Μπαχ: Βλέπουμε φως στο τούνελ για τους Ολυμπιακούς στο Τόκιο

«Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τη θερμή σας υποδοχή. Θεωρώ πως η συνάντησή μας έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μπαχ. «Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε ήταν στην αρχή της πανδημίας και τώρα βρισκόμαστε ξανά προς το τέλος της. Βλέπουμε πλέον φως στο τέλος του τούνελ και σε ό,τι αφορά τους αγώνες στο Τόκιο. Από καρδιάς, συγχαρητήρια για την επέτειο των 200 χρόνων που γιορτάσατε την προηγούμενη εβδομάδα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπαχ υπογράμμισε ότι ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ακριβώς για να υπογραμμιστεί η σύνδεση με τη Ελλάδα, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σημειώνεται επίσης ότι χθες το βράδυ, ο κ. Μπαχ έδωσε το «σύνθημα» για να ανάψουν τα φώτα στα εγκαίνια του νέου φωτισμού του Παναθηναϊκού Σταδίου ευχόμενος να «φωτίσουν το νέο πνεύμα του Ολυμπισμού».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπαχ συνεχάρη την Ελλάδα για την έγκαιρη πρόβλεψη ώστε να μη διακοπεί, λόγω της πανδημίας, η προετοιμασία των μελών της ελληνικής Oλυμπιακής Oμάδας ενόψει των αγώνων του Τόκιο. Ενημερώθηκε επίσης για τη βαθιά ανανέωση που γίνεται πράξη στα διοικητικά όργανα των Ομοσπονδιών και επισήμανε ότι αυτό είναι σύμφωνο με τις αρχές της καλής διακυβέρνησης της ΔΟΕ. Από ελληνικής πλευράς τονίστηκε, τέλος, η απόλυτη προτεραιότητα που δίνει η Ελλάδα στην τήρηση του Παγκόσμιου Κώδικα Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (WADA)

Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.