Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές των ομολόγων σε ολόκληρη την ευρωζώνη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν από τις Κεντρικές Τράπεζες να μην προχωρήσουν σε επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα τελευταία στοιχεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ, τα οποία δείχνουν μεγαλύτερη υποχώρηση του ΑΕΠ απ’ αυτή που ανέμεναν αρχικώς, θα αναγκάσουν τις κεντρικές τράπεζες να υιοθετήσουν μία πιο μετριοπαθή στάση στο μέτωπο των επιτοκίων, προχωρώντας σε πιο «λελογισμένες αυξήσεις».

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 116 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 82 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,50% από 3,57% χθες, έναντι 0,96% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,54% από 2,62% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, ελαφρώς πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Νωρίς το απόγευμα, το ευρώ τελούσε υπό διαπραγμάτευση στα 1,0707 δολ. από τα 1,0722 δολ. όπου βρισκόταν όταν άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, διαμορφώθηκε στα 1,0722 δολ.