Μετά τον σάλο που προκλήθηκε η κυβέρνηση αποσύρει την τροπολογία που έδινε αύξηση 60% στις διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ.

Συγκεκριμένα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι αποσύρει την τροπολογία για να την επαναφέρει με καλύτερη διατύπωση. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι αποσύρει την ρύθμιση με την δικαιολογία: «Δεν είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την διατύπωση και θα το ξαναφέρουμε», διατύπωση που προφανώς έκανε το ίδιο το υπουργείο.

Ντροπολογία με αυξήσεις 60%!

Αυξήσεις έως και 60% προέβλεπε η συγκεκριμένη τροπολογία στους μισθούς διοικητικών στελεχών συγκεκριμένων ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Με την προωθούμενη ρύθμιση οι μισθοί και αποζημιώσεις των προέδρων και των διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων των συγκεκριμένων δημόσιων επιχειρήσεων δεν θα δεσμεύονται από το ανώτατο όριο των 4.631 ευρώ αλλά θα καθοριστούν με νέα υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ και με τη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει τις αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών έως και 60%.

«Είναι ντροπή αυτές τις ημέρες να φέρνετε αυξήσεις για τα στελέχη σας στις ΔΕΚΟ» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δήμας, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Είναι μια τροπολογία ντροπής, που η κυβέρνηση ολόκληρη ασχολήθηκε τη δεύτερη ημέρα του εθνικού πένθους για να αυξήσει τον μισθό προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων κρατικών υπηρεσιών που η ίδια έχει διορίσει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί, όπως λέει η εισηγητική έκθεση, «σκοπός της προτεινόμενης αλλαγής είναι η παροχή κινήτρων, ώστε τα στελέχη αυτά να επιδιώκουν με όλες τις δυνάμεις τους την επίτευξη των τιθέμενων στόχων». Ο δάσκαλος στο χωριό ή το παιδί των ΜΑΤ ή της ομάδας ΔΙΑΣ των 700 ευρώ ή ο πυροσβέστης που καίγεται στις πυρκαγιές, τι θα πει μετά από αυτή, την τεκμηρίωση; παρατήρησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.

«Η κυβέρνηση, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, δίνει προκλητικές αυξήσεις στα διευθυντικά στελέχη των ΔΕΚΟ για να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική, τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα στερούνται στοιχειώδεις υποδομές για την ασφάλεια ακόμη και της ζωής τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ ξετσιπωσιάς» υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.