Μετάλλαξη Όμικρον: Ο Κώστας Αγγελάκης, ο οποίος αποτελεί το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στη χώρα μας, μίλησε στην εκπομπή «Live News» για το ταξίδι του από το Γιοχάνεσμπουργκ στα Χανιά και πώς βιώνει τη νόσο Covid-19.

«Αποφάσισα να έρθω γιατί είχαν εμβολιαστεί οι δικοί μου κι εγώ. Ακούγαμε στις ειδήσεις ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία και φοβήθηκα για lockdown. Αυτός ήταν ο λόγος που ήρθα πριν τις γιορτές» επεσήμανε ο κ. Αγγελάκης.

Δεν γνωρίζει πως κόλλησε, καθώς δραστηριοποιείται στην εστίαση και έρχεται σε επαφές με πελάτες και προμηθευτές.

«Υπάρχουν και πιο αυστηρά μέτρα κατά καιρούς ανάλογα τα κρούσματα που βγαίνουν στη φόρα. Μπορεί ανά πάσα στιγμή αν σταματήσει το αλκοόλ και το κάπνισμα. Όλοι μάσκες» συμπλήρωσε μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Το ταξίδι του από το Γιοχάνεσμπουργκ ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου και στις 26 Νοεμβρίου έφτασε στην Ελλάδα. Ήταν Σάββατο βράδυ όταν ένιωσε κάτι να τον τσιμπάει στο θώρακα.

«Χρόνια εργαζόμουν σε τρίτες χώρες και πάντα όταν ερχόμουν στην Ελλάδα απομονωνόμουν για τρεις με τέσσερις μέρες. Το ίδιο τήρησα και τώρα, που είχαμε κορονοϊό και ήταν πιο επικίνδυνο. Είχα μόνο ένα σύμπτωμα το οποίο όταν πήγα να κοιμηθώ το Σάββατο βράδυ ένιωσα ένα περίεργο τσίμπημα στο θώρακα, το οποίο συνέχισε. Κατάφερα και κοιμήθηκα, παρά την ενόχληση, και το πρωί που σηκώθηκα δεν ένιωσα κανένα σύμπτωμα», είπε.

Ο κ. Αγγελάκης, ο οποίος ήταν πλήρως εμβολιασμένος με το σκεύασμα της Pfizer, με το που έφτασε στην Αθήνα από μόνος του έκανε καθημερινά rapid test. Μία μέρα ζήτησε από το φαρμακείο να κάνει ρινικό rapid test. Μετά από λίγα λεπτά του ανακοίνωσαν ότι ήταν θετικός. Τότε τους ζήτησε να κάνει και ένα δεύτερο για να είναι σίγουρος, το οποίο βγήκε αρνητικό. Στη συνέχεια έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο PCR test (μοριακό) το οποίο βρέθηκε θετικό.

«Εγώ δεν έχω τίποτα, ούτε πυρετό ούτε δέκατα. Το οξυγόνο μου έγραφε 100 σήμερα που με μετρήσανε. Αλλά αν με ρωτάγατε αν θα ξαναέκανα το εμβόλιο, θα σας έλεγα ναι, θα το ξαναέκανα».

Η καραντίνα του λήγει στις 9 Δεκεμβρίου κι εκείνο που ελπίζει είναι τα επόμενα test να έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Όπως είπε, σήμερα δεν έχει κανένα απολύτως σύμπτωμα, αν και το test που έκανε ήταν θετικό.

Μετάλλαξη Όμικρον: Δείτε όσα αποκάλυψε ο ασθενής