Μαρία Σάκκαρη: Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα υπερηφάνειας για τα ελληνικά χρώματα, καθώς μετά την τεράστια επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου στο Βελιγράδι ήρθε να προστεθεί άλλη μία.

Αυτή της Μαρίας Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια πάλεψε σαν αγρίμι μέχρι τέλους, απέκλεισε στον ημιτελικό την Πάουλα Μπαντόσα και πλέον διεκδικεί στον τελικό τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της.

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-1 σε 1 ώρα και 48 λεπτά) της Πάουλα Μπαντόσα στον ημιτελικό του φημισμένου τουρνουά Indian Wells και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ένα τελικό WTA 1000.

Παράλληλα εισήλθε όμως ήδη και στο top3 της παγκόσμιας κατάταξης και μπορεί να φθάσει ακόμη και στο No2, αν νικήσει στον τελικό την Ίγκα Σφιόντεκ.

Το παιχνίδι

Η Σάκκαρη ξεκίνησε για μία ακόμη φορά νευρικά το ματς και δέχθηκε πρώτη μπρέικ από την αντίπαλό της, αλλά με ένα φοβερό 4-0 σερί, κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 6-2 και να προηγηθεί με 1-0 στο ματς.

Στο δεύτερο σετ, η Ισπανία βρέθηκε ξανά μπροστά στο σκορ με μπρέικ και η Ελληνίδα “απάντησε” αμέσως μετά, αλλά αυτή τη φορά, η περσινή νικήτρια του Indian Wells έκανε και δεύτερο μπρέικ σερί για να καταφέρει να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ με 6-4, αφού «έσβησε» και μπρέικ πόιντ της αντιπάλου της στο τέλος.

Η Σάκκαρη εμφανίστηκε όμως ασταμάτητη στο τρίτο σετ και με σπουδαίο τένις, «διέλυσε» την Μπαντόσα με 6-1 για να κάνει το 2-1 στα σετ και να πανηγυρίσει μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας της. Μπροστά της πλέον η Ίγκα Σφιόντεκ σε έναν ιστορικό τελικό, όπου θα διεκδικήσει μόλις το δεύτερο τίτλο της καριέρας της.

Μαρία Σάκκαρη: Ξέσπασε σε κλάματα μετά τον τελευταίο πόντο  

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε εκπληκτικό φινάλε στο ματς και μετά το τελευταίο της πόντο, ξέσπασε σε κλάματα, αντιλαμβανόμενη τι είχε πετύχει στο τουρνουά, αλλά και γενικότερα στην καριέρα της.