Το golden boy του Μεγάρου Μαξίμου, «κολλητός» του Νίκου Παππά αλλά κι εκ των συμβούλων του ίδιου του πρωθυπουργού, βρίσκεται πλέον για τα καλά στη δημοσιότητα.

Σε μείζον θέμα αναδεικνύεται η υπόθεση κεντρικό πρόσωπο της οποίας είναι ο Μανώλης Πετσίτης, συμμαθητής και εξ απορρήτων του Νίκου Παππά και στενός συνεργάτη του Μαξίμου.

Όπως αποκάλυψε το newsbomb.gr, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, συμμαθητής του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του και με ιδιαίτερες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου, διέγραψε εντυπωσιακή «τροχιά» από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Μέχρι το 2014 ο κ. Πετσίτης ήταν σερβιτόρος στο επάγγελμα, με πενιχρά εισοδήματα. Όμως, από το 2015, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο κ. Πετσίτης εκτοξεύει τις «μετοχές» του και μετατρέπεται μέσα σε μια νύχτα σε πολιτικό παράγοντα και σε συνομιλητή κορυφαίων επιχειρηματιών και καναλαρχών, και εμφανίζεται να είναι μισθωτός του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην εταιρεία Elfe.

Ο Μανώλης Πετσίτης μέσα σε τρία χρόνια από μισθωτός των 4.911,87 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει ετήσια εισοδήματα ύψους 204.160 ευρώ και να συνεργάζεται με το «enfant gâté» της ελληνικής επιχειρηματικότητας όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς και με τον παραλίγο καναλάρχη με τα οικόπεδα τον κ. Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με το in.gr, ο Μανώλης Πετσίτης διήγε «καλή ζωή» τα τελευταία χρόνια. «Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό σερβιτόρος στο επάγγελμα που όμως κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα και να ζει μια αξιοζήλευτη ζωή. Με ωραίες γυναίκες, γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, τραπέζια σε trendy μαγαζιά της αθηναϊκής νύχτας, πανάκριβα κρασιά και ουίσκι (για τα οποία δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία σε σημείο… υπερβολής)», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ν.Δ: Ποιες υπηρεσίες παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης;

Για νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις «που φανερώνουν πια τους πραγματικούς λόγους της αφωνίας της παρέας του Μαξίμου για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη» μιλάει η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρώντας στην επικαιρότητα την υπόθεση με αφορμή δημοσιεύματα για συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι «σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, άνθρωπος του πολύ στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και εξ απόρρητων του υπουργού κ. Νίκου Παππά, έλαβε τα έτη 2016 και 2017 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία ELFE του κ. Λαυρεντιάδη».

«Ποιες «υπηρεσίες» άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης για να παίρνει αυτά τα χρήματα; Και πώς συνδέονται αυτές με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Κιτσάκο;» ρωτά στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Καταλήγοντας η δεξιά παράξει υπογραμμίζει το εξής: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση διαπλοκής τον εκθέτει ανεπανόρθωτα αποκαλύπτοντας το ανήθικο πλεονέκτημα της Κυβέρνησης του. Θα επανέλθουμε».

Ο Γιάννης Μανιάτης φέρνει στη Βουλή τις αποκαλύψεις

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Αργολίδας του ΔΗΣΥ. Γ. Μανιάτης φέρνει στη Βουλή τα δημοσιεύματα για στις σχέσεις συνεργάτη των κ.κ. Τσίπρα-Παππά με την εταιρεία Elfe του Λαυρεντιάδη.

«Αμείλικτα ερωτηματικά αναφύονται μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων, ότι άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος Τσίπρα – Παππά, από σερβιτόρος σε πιτσαρία, το 2013 κι ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται σε 205.000€ και σύνολο απολαβών στη διετία 2016 – 2017 περί τις 380.000€» δήλωσε ο Γ. Μανιάτης.

Και προαναγγέλλει ότι τη Δευτέρα καταθέτει ερώτηση στον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, «εάν γνώριζε τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου προσώπου, καθώς και εάν οι δραστηριότητες αυτές σχετίζονται με την εκτόξευση του χρέους της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ στα 120 εκατ€, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Σημειώνει δε ότι «οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες και τεκμηριωμένες».