«Μεμονωμένο γεγονός» χαρακτήρισε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, το περιστατικό με το χαστούκι που δέχθηκε από πολίτη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ντομ. Οπως ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν στην εφημερίδα Le Dauphine Libre «πρέπει να μην αφήσουμε τα πολύ βίαια άτομα να κυριεύσουν στη δημόσια αντιπαράθεση. Δεν το αξίζουν».

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε ενώ ο Μακρόν βρισκόταν σε επίσκεψη στην περιοχή Ντρομ στη νοτιοανατολική Γαλλία, όπου συναντήθηκε με εστιάτορες και φοιτητές για να μιλήσουν σχετικά με το πώς η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα μετά την επιδημία Covid-19. Στο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μακρόν διακρίνεται να περπατάει προς ένα συγκεντρωμένο πλήθος, που βρίσκεται πίσω από κιγκλιδώματα.

Ο Γάλλος πρόεδρος απλώνει το χέρι του για να χαιρετίσει έναν άνδρα, που φοράει ένα πράσινο μπλουζάκι, γυαλιά και μάσκα. Ο άνδρας ακούγεται να φωνάζει «A Bas La Macronie» (Κάτω ο “Μακρονισμός”) και στη συνέχεια χαστουκίζει τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Δύο από τους άνδρες της ασφάλειας του Γάλλου προέδρου κάνουν τάκλιν στον άνδρα με το πράσινο μπλουζάκι, την ώρα που ένας άλλος απομακρύνει τον Μακρόν. Όμως ο Γάλλος πρόεδρος παραμένει σε κοντινή απόσταση για λίγα ακόμη δευτερόλεπτα και φαίνεται να μιλάει σε κάποιον άλλο στην άλλη πλευρά των κιγκλιδωμάτων.

Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με το περιστατικό, μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV και το ραδιοφωνικό δίκτυο RMC.

O πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ μίλησε για προσβολή στη δημοκρατία. Ο αριστερός ηγέτης Ζαν-Λυκ Μελανσόν  έγραψε στο Twitter «αλληλεγγύη για τον πρόεδρο» αμέσως μετά το χαστούκι.

H ακροδεξιά ηγέτης, Μαρίν Λε Πεν καταδίκασε το περιστατικό βίας αναφέροντας ότι πολλές φορές οι πολιτικές συζητήσεις να μην μας ευχαριστούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτή η σωματική βία.