Δύο άτομα τραυματίστηκαν θανάσιμα και μια γυναίκα ελαφρά το απόγευμα της Κυριακής 

Όπως ενημέρωσε η αστυνομία οι νεκροί είναι αλλοδαποί, ο ένας από τη Σλοβενία και ο άλλος από το Μαυροβούνιο όταν ξαφνικά εισέβαλαν στον χώρο τέσσερα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους.

Σερβικά ΜΜΕ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο αποδίδουν σερβικά ΜΜΕ τη δολοφονική επίθεση σε ταβέρνα στην Βάρη. Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», διατείνεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι». Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο.

H δράση τους στην Ελλάδα 

Η “Σκάλιαρι” έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα το 2018 Η ανακάλυψη αυτή άρχισε να εφιστά την προσοχή των αστυνομικών για την δράση της συγκεκριμένη μαφίας στην χώρα μας, και μάλιστα για τα ευρήματα τότε είχε συλληφθεί

Ωστόσο ηγέτης της εγκληματικής ομάδας θεωρείται ο Σέρβος “Ιβάν”. για τον οποίο τότε οι ελληνικές δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης που έγινε διεθνές.

Ο συγκεκριμένος κακοποιός μάλιστα χαρακτηριζόταν ως “ο Εσκομπάρ των Βαλκανίων” αφού είχε μεγάλη δράση στην Λατινική Αμερική και εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Ο Ιβάν συνελήφθη στην Τουρκία και στάλθηκε στην Σερβία όπου και κρατείται. Μέλη και της δικής του οικογένειας έχουν δολοφονηθεί από τους “Καβάτσκι” (πατέρας, αδερφός, ξάδερφος) με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: δολοφονήθηκαν μπροστά στα παιδιά τους.