Μίκης Θεοδωράκης: Μετά από συζητήσεις ημερών τελικά τα παιδιά του Μίκη Θεοδωράκη συμφώνησαν και η κηδεία του μεγάλου δημιουργού θα γίνει στο Γαλατά Χανιών, όπως επιθυμούσε άλλωστε ο ίδιος.

 

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη είχε ταχθεί κατά της απόφασης να ταφεί ο πατέρας της στον Γαλατά Χανιών, παρά το γεγονός πως αποτελούσε επιθυμία του, ζητώντας να γίνει η κηδεία στο Βραχάτι Κορινθίας ώστε να μπορεί να φροντίζει το μνήμα του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης πριν πεθάνει είχε ζητήσει να ταφεί στον Γαλατά Χανίων μαζί με τους γονείς του και τον αδερφό του. Μετά από συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και εξώδικων, τα δυο παιδιά του Μίκη Θεοδωράκη έφτασαν σε συμφωνία και έτσι η κηδεία του θα γίνει στη γενέτειρά του.

Έτσι η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα τη Δευτέρα στη Μητρόπολη και την Τετάρτη το απόγευμα η οικογένεια θα ταξιδέψει στα Χανιά για το ύστατο «χαίρε».

Συνεπώς η συνεδρίαση του Δικαστηρίου τη Δευτέρα αποκτά τυπικό χαρακτήρα, ενώ εγγυητής των εξελίξεων είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας και το ΚΚΕ, σύμφωνα πάντα με τις επιθυμίες Μίκη Θεοδωράκη.

Γιος Μίκη Θεοδωράκη: Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό, δεν θα το κάνω τώρα

Τα ασφαλιστικά μέτρα για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη συζητούνται αύριο, Δευτέρα, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η ενδοοικογενειακή κόντρα για τον ακριβή τόπο ταφής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Με μια συγκινητική ανάρτηση, ο γιος του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος τάσσεται ανοιχτά για μια ακόμα φορά υπέρ της ταφής του στον Γαλατά Χανίων, σημειώνοντας ότι δεν αψήφισε ποτέ την επιθυμία του πατέρα του.

Σημειώνει δε ότι θα απέχει αύριο από τη διαδικασία του Πρωτοδικείου και καλεί όλους να «σωπάσουν» για να αποχαιρετήσουν τον πατέρα του.

«Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων, ανακοινώνοντας ότι δεν θα δώσει το παρών στο Πρωτοδικείο Αθηνών τη Δευτέρα, όπου και θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα για τον ενταφιασμό του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.