Την προστάτιδα του Αγία Βαρβάρα τίμησε το Πυροβολικό κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός εθνικής Άμυνας επισήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη συστράτευσης, εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. «Σε μια περίοδο, που οι γνωστές απειλές κατά της εθνικής Άμυνας της πατρίδας μας παραμένουν αμετάβλητες, απαιτείται από όλους μας συστράτευση, εθνική ενότητα και ομοψυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα διαβεβαίωσε «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας, αποτελούν κομβικό πυλώνα εθνικής ισχύος, που δύνανται με την διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητά τους να εγγυηθούν, την επιτυχή αντιμετώπιση όλων των πιθανών προκλήσεων και δυνητικών απειλών, διατηρώντας ακέραιη την εθνική τιμή και αξιοπρέπεια της Πατρίδας».

Περαιτέρω  τόνισε ότι «η θυσία της Αγίας στο βωμό της ορθόδοξης πίστης, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο υψηλής αξίας, που φωτίζει και χαλυβδώνει την θέληση του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας» και εξήρε την προσφορά των Πυροβολητών σε όλους τους αγώνες του έθνους «θυσιάζοντας τη ζωή τους για τα ιδανικά τους και τιμώντας με το αίμα τους την ελληνική σημαία, επιτελώντας έτσι στο ακέραιο το εθνικό τους καθήκον, προασπίζοντας τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας».

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προέτρεψε τους σύγχρονους Πυροβολητές: «συνεχίστε με υπευθυνότητα, με υψηλό φρόνημα, με πίστη στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, με ανιδιοτελή αγάπη για την πατρίδα, με αίσθημα καθήκοντος, με πίστη στη θρησκεία, με αισιοδοξία και πάθος, την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του πυροβολικού μας, μνήμονες της ιστορικής παρακαταθήκης, των αγώνων και των θυσιών των πυροβολητών προκατόχων σας και αποδείξτε καθημερινά και εμπράκτως, τι σημαίνει να είσαι άξιος απόγονος Μεγάλων Προγόνων αλλά και διαχρονικά άξιος υπερασπιστής της Πατρίδας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι κομμάτων κ.α. επίσημοι.