«Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου και ο τρόπος με τον οποίο απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της Μητσοτάκης Α.Ε. στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της εφημερίδας “Documento” -και όχι μόνο-, μαζί με τον δήθεν εκνευρισμό του για όσα αποκαλύπτονται, είναι χαρακτηριστικά της σήψης και της δυσωδίας του επιτελικού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Ένας αδιόρθωτος, αμετανόητος, θρασύς και επικίνδυνος Πρωθυπουργός, που μπροστά στην αγωνία της απόλυσης του από τους ολιγάρχες που τόσο καιρό κινούσαν τα νήματα της Κυβέρνησης του, προσπάθησε να αντιστρέψει τους ρόλους -όπως έκανε άλλωστε το πρωί και ο κυβερνητικός εκπροσωπος κ. Οικονόμου- και να τοποθετήσει τον εαυτό του στην θέση του κατήγορου και όχι του κατηγορούμενου γι’ αυτό το τεράστιο σκάνδαλο», σχολιάζει.

«Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν πείθει κανέναν πια, ούτε καν την ίδια την παράταξη του, ή τους ολιγάρχες που είναι μέτοχοι της Κυβέρνησης-Ανώνυμης Εταιρείας του. Ενώ ακόμα δεν πείθει κανέναν ένας Πρωθυπουργός που εξαγγέλλει ότι θα νομοθετήσει η Κυβέρνηση του την απαγόρευση της πώλησης λογισμικών κατασκοπίας, ενώ η ίδια αυτή Κυβέρνηση έχει απορρίψει την σχετική τροπολογία που είχε καταθέσει το ΜέΡΑ25 ήδη από το 2021», σημειώνει ο Μιχάλης Κριθαρίδης και καταλήγει:

«Τα ψέματα λοιπόν τελειώνουν, μαζί με την πρωθυπουργία του κ. Μητσοτάκη, το ζήτημα όμως είναι ο λαός μας να απολύσει και την ολιγαρχία που κινεί τα νήματα της σημερινής Κυβέρνησης, όπως και κάθε μνημονιακής Κυβέρνησης, αρχής γενομένης από την Απεργία της 9ης Νοέμβρη, επιλέγοντας τη Ρήξη με την παρακμή της μνημονιακής χρεοδουλοπαροικίας».