Η Εθνική ομάδα έμεινε «ζωντανή» στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης του ομίλου της στο Nations League, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ της Ουγγαρίας 1-0 με γκολ του Μήτρογλου στο 65ο λεπτό. Ένα γκολ που προήλθε από ασίστ (σέντρα) του Τσιμίκα, στο ντεμπούτο του νεαρού αμυντικού στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής είναι η Φινλανδία, την οποία θα αντιμετωπίσει την προσεχή Δευτέρα (15/10) στο Τάμπερε.

Οι Μαγυάροι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το νωθρό ξεκίνημα της Ελλάδας και απείλησαν στο 10΄, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάργκα να αποκρούεται σταθερά από τον Μπάρκα στην αριστερή γωνία του, στο 16΄ ο Ζάλαϊ πρόλαβε τον Μανωλά αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ και στο 28΄ νέο φάουλ του Βάργκα έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Με πίεση που ξεκινούσε στη μεσαία γραμμή, οι Ούγγροι δεν άφηναν την Εθνική να κυκλοφορήσει την μπάλα, ειδικά από τη στιγμή που οι Έλληνες μέσοι δεν τη ζητούσαν για να προωθήσουν το παιχνίδι.

Χωρίς ενέργεια, χωρίς φρεσκάδα και ιδέες, οι παίκτες του Σκίμπε έχασαν αρκετές προσωπικές μονομαχίες και δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Ο Μήτρογλου αποκομμένος στην επίθεση, κλασικοί εξτρέμ δεν υπήρχαν να «ανοίξουν» το παιχνίδι από τις άκρες πηγαίνοντας σε προσωπικές ενέργειες και κάπως έτσι σπαταλήθηκαν τα πρώτα 45 λεπτά, χωρίς υποψία ευκαιρίας!

Ο Σκίμπε προσπάθησε να επέμβει βάζοντας τον Τζιόλη στη θέση του Κουρμπέλη, αφού ο έμπειρος μέσος είναι ικανός να βγάλει την ομάδα μπροστά. Ταυτόχρονα, ο Φορτούνης είχε εντολή να παίρνει την μπάλα από πίσω και την προωθεί.

Οι κινήσεις αυτές βελτίωσαν την κυκλοφορία, η Εθνική ξεκίνησε με περισσότερο νεύρο και στο 52΄ ο Φορτούνης κατέγραψε την πρώτη τελική για την Ελλάδα, σουτάροντας άστοχα έξω από την περιοχή. Στη δεύτερη, η Ελλάδα άνοιξε το σκορ: στο 65΄ ο Τσιμίκας σέντραρε… συστημένα από αριστερά στον Μήτρογλου κι εκείνος με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο στον Γκουλάσι, στην πρώτη φορά που ακούμπησε την μπάλα στην περιοχή!

Ένα γκολ που όπως αποδείχθηκε ήταν αρκετό για την Εθνική, η οποία στη συνέχεια κράτησε το προβάδισμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο, κι αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χριστοδουλόπουλος υποχρέωσε τον Γκουλάσι σε μεγάλη απόκρουση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τόμπιας Στίλερ (Γερμανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπασταθόπουλος, Μπακάκης – Κάλμαρ, Κλάινχάϊσλερ, Κόβατς, Νάγκι

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου (90΄+3 Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Κουρμπέλης (46΄ Τζιόλης), Πέλκας (85΄ Χριστοδουλόπουλος), Παπασταθόπουλος, Τσιμίκας.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάσι, Κάνταρ, Φιόλα, Όρμπαν, Νάγκι, Βάργκα (68΄ Νάγκι), Κλάινχάϊσλερ, Κάλμαρ (55΄ Κόβατς), Ζάλαϊ, Μπέσε (75΄ Νέμεθ), Σαλάι.

*Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γερμανίας απέστειλε σήμερα (12/10) υπεύθυνη δήλωση ότι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ανδρών της. Αυτό κλείνει οριστικά το θέμα με τον ομογενή τερματοφύλακα, καθώς αναμένεται η FIFA να κλείσει και τυπικά την υπόθεση δίνοντας τη συγκατάθεσή της για να κληθεί ο Βλαχοδήμος στο ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.