Αύριο Τετάρτη είναι η τελευταία ημερομηνία κατά την οποία εκπαιδευτικοί, μαθητές και προσωπικό σχολείων θα μπορούν να προμηθευτούν τα self test προκειμένου να προσέλθουν στα σχολεία την Πέμπτη 22 Απριλίου.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή ενόψει της διακοπής της λειτουργίας των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 23/4.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

«Τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.), οι Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις, καθώς και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα διακόψουν τη λειτουργία τους για τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 23/4.

Ως εκ τούτου, οι ομάδες μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού που δικαιούνται δωρεάν self-test, θα πρέπει να παραλάβουν το τελευταίο τεστ ως και αύριο Τετάρτη 21/4, προκειμένου να προσέλθουν στα σχολεία την Πέμπτη 22/4».

Υπενθυμίζεται ότι φέτος το Πάσχα είναι στις 2 Μαΐου και στο πλαίσιο αυτό, τα σχολεία θα κλείσουν στις 23 Απριλίου και θα ανοίξουν ξανά στις 10 Μαΐου.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε τονίσει μιλώντας στον ΣΚΑΪ πριν μερικές βδομάδες ότι δεν υπάρχει σκέψη για μαθήματα μέσα στο Πάσχα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι υπό συζήτηση είναι μια μικρή παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου με τις Πανελλαδικές να τοποθετούνται κανονικά τον Ιούνιο.

Επί του παρόντος σε δια ζώσης εκπαίδευση βρίσκονται μόνο τα Λύκεια σε όλη τη χώρα και με όπλο τα self test με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.