«Περιμένουμε μια καλή χρόνια. Όλοι οι δείκτες είναι ενθαρρυντικοί. Το πρώτο 20ημερο του Απριλίου πήγε πάρα πολύ καλά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε για την πορεία του τουρισμού φέτος στη χώρα μας μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Τουρισμού.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου για την πολύ σημαντική, όπως είπε, δουλειά που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες. «Το 2022 θα είναι το πρώτο καλοκαίρι εδώ και τρία χρόνια χωρίς περιορισμούς», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως στόχος είναι να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη τουριστική περίοδο και να επεκταθεί σε όλες τις εποχές του χρόνου. Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες είπε ότι «ευελπιστούμε ότι το μακρύ καλοκαίρι του 2022 θα είναι εξαιρετικά προσοδοφόρο για επιχειρηματίες και εργαζομένους».

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στους επιχειρηματίες του τουρισμού οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου όχι μόνο με καλύτερες αποδοχές αλλά και με απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. «Θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί», ξεκαθάρισε ενώ είπε ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για τη διεύρυνση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού «ώστε οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες λόγω της εισαγόμενης κρίσης , να μπορέσουν κάνουν διακοπές με τη στήριξη του κράτους με διαφάνεια και γρήγορους τρόπους»

Από την πλευρά του ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως η κυβέρνηση αντιμετώπισε όλες τις προκλήσεις των τελευταίων ετών κάτι που ενίσχυσε το brand της χώρας, έφερε μεγαλύτερες ροές επισκεπτών και ενίσχυσε την οικονομία.

«Εργαζόμαστε σκληρά και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος της σεζόν», συμπλήρωσε.