«Φυλακισμένοι ήμασταν και φυλακισμένοι παραμένουμε. Διότι για να βγούμε από την ενισχυμένη εποπτεία έχουν μπει όροι και προϋποθέσεις. Προϋπόθεση εξαμήνου ελέγχου και εποπτεία των οικονομικών, καθώς και προϋπόθεση πλεονάσματος. Που σημαίνει ουσιαστικά αυτό που έλεγε η “Ελληνική Λύση” από την πρώτη στιγμή στην κυβέρνηση. Σημαίνει, δηλαδή πέμπτο μνημόνιο στα κρυφά, το οποίο θα το υλοποιήσουν τα επόμενα πέντε χρόνια».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του απόψε σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα ξενοδοχείου, στην Πάτρα.

Επιμένοντας στα θέματα της οικονομίας, είπε ότι «είμαστε μια χρεωμένη χώρα, διότι δεν είναι μόνο το δημόσιο χρέος, αλλά είναι και το ιδιωτικό χρέος που διογκώνεται» προσθέτοντας: «Είναι μεγάλο το πρόβλημα, το μείγμα είναι εκρηκτικό και θα σκάσει στα χέρια του Πρωθυπουργού, για αυτό και θα αποδράσει σύντομα πηγαίνοντας σε εκλογές, διότι η μοναδική δημοκρατική λύση είναι οι εκλογές».

Συνεχίζοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στις συμμαχίες της χώρας λέγοντας: «Δεν διδαχτήκαμε από τα λάθη μας, διότι αυτό που μου προκαλεί κατάπληξη είναι ότι ακόμη και τώρα επιμένουν στους συμμάχους, επιμένουν ότι είμαστε σύμμαχοι με κάποιους. Όμως δεν είμαστε σύμμαχοι, ούτε με τους Ρώσους, ούτε με τους Γερμανούς, ούτε με τους Γάλλους, ούτε με τους Αμερικανούς. Κανείς δεν είναι σύμμαχός μας. Μόνοι ήμασταν, μόνοι είμαστε, μόνοι θα είμαστε, μόνοι θα πολεμήσουμε, μόνοι θα αγωνιστούμε, μόνοι θα παλέψουμε για να νικήσουμε και να κερδίσουμε».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «ξεχνούν ένα πράγμα, ότι πάνω από όλα και πάνω από όλους είναι η Ελλάδα, είναι οι Έλληνες, είναι αυτό που πρέπει να αγωνιστούμε, δηλαδή το σύμβολο της γαλανόλευκης σημαίας».

Αναφερόμενος στην «Ελληνική Λύση», ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους ότι «το κόμμα μας δεν ήρθε για να συγκυβερνήσει, αλλά ήλθε μαζί με εσάς για να κυβερνήσει την Ελλάδα, για να αλλάξουμε την πατρίδα για να αλλάξουμε τους Έλληνες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του διατύπωσε την εκτίμηση ότι «έρχονται δύσκολες ημέρες» και πως «δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα από τον Σεπτέμβριο».

«Ήδη», συνέχισε, «μίλησα τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό και του ζήτησα να κάνουμε ένα σχέδιο από τον Ιούλιο τουλάχιστον, ώστε να μην μείνει άσπαρτο ούτε ένα στρέμμα ελληνικής γης, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που έρχεται».