Για εργαλειοποίηση του ζητήματος των υποκλοπών από τα τρία μεγάλα κόμματα έκανε λόγο, από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην ανατολική Κρήτη, προσθέτοντας ότι η Ελληνική Λύση έχει ζητήσει να γνωστοποιηθούν όλα τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν, καθώς και τα πρόσωπα που είναι εμπλεκόμενα στις υποκλοπές.

«Να σταματήσει η εργαλειοποίηση -από τα τρία μεγάλα κόμματα- αυτού του ζητήματος που είναι εθνικής σημασίας και σοβαρότητας, όπως και ζήτημα αξιοπρέπειας του πολιτικού προσωπικού», σημείωσε ο κ. Βελόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και τόνισε πως «η κυβέρνηση βρίσκεται στην περιδίνηση του Τριγώνου των πολιτικών Βερμούδων», εννοώντας εμμέσως στην υπόθεση Πάτση, την ακρίβεια και τις υποκλοπές.

Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επεσήμανε ότι σε αντίθεση με τη Μάλτα, που η βενζίνη είναι το 1,30, «στην Ελλάδα, για να μπορούν να κάνουν λαθρεμπόριο κάποιοι, είναι στα 2,20 και 2,30», συμπληρώνοντας πως το «Καλάθι του Νοικοκυριού» είναι «το καλάθι των αχρήστων που νομίζουν ότι είναι άριστοι αλλά πράττουν τα χειρότερα».

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, εξέφρασε την αντίθεση με την πολιτική του κατευνασμού, υποστηρίζοντας ότι «η λύση με την Τουρκία είναι κανένας διάλογος και επιτέλους κάποια στιγμή να καταρρίψουμε ένα drone», παραπέμποντας στη γραμμή της Σερβίας που -όπως είπε- χθες κατέρριψε drone που πέρασε στα κυριαρχικά σύνορά της κατά 3 χιλιόμετρα.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα να πραγματοποιηθούν οι εκλογές νωρίτερα, υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία “φυλλοροεί»” και πως υπό το βάρος των εξελίξεων και ταυτόχρονα το «ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης, θα οδηγήσει τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές, γιατί ξέρει ότι θα χάσει, όχι την πρωτιά, αλλά από τις 40 μονάδες να πας στις 28 ή τις 29 είναι ήττα και εκείνος θέλει να χάσει με το μικρότερο νούμερο».

Για την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας της Ελληνικής Λύσης σημείωσε ότι «θα ήμουν πραγματικά πολύ ανόητος να κάνω κάτι που έκαναν πολλοί άλλοι στο παρελθόν και οδηγήθηκαν στις καλένδες της ιστορίας. Δεν τους εμπιστεύομαι, δεν τους πιστεύω, τους θεωρώ υπηρέτες των ολιγαρχών και της πλουτοκρατίας, οπότε δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί τους», προσθέτοντας ότι η ικανοποίησή του από την αποδοχή που εισέπραξε στο Ηράκλειο είναι μεγάλη.

Νωρίτερα ο κ. Βελόπουλος πραγματοποίησε βόλτα στους δρόμους της πόλης όπου είχε επαφές με καταστηματάρχες και περαστικούς, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου. Η περιοδεία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στην Ιεράπετρα, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με στελέχη του κόμματος σε αίθουσα του δημαρχείου.