Πρόωρος τελικός στο Κύπελλο Ελλάδος. Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός και Κύμη-ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπως ανέδειξε η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ. Κύμη-ΠΑΟΚ το άλλο ζευγάρι.

Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε η κλήρωση για τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ. Η τύχη έβγαλε πρόωρο τελικό και ντέρμπι «αιωνίων», αφού Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Ολυμπιακός θα βρεθούν αντιμέτωποι στο ΟΑΚΑ για ακόμα μια φορά στη σεζόν.

Στο άλλο ζευγάρι, η Κύμη θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στη Χαλκίδα σε έναν εξίσου αμφίρροπο και κρίσιμο αγώνα.

Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, ενώ τέσσερις μέρες μετά, στις 17 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου όπως συνέβη και πέρσι.

Η ιστορία θα επαναληφθεί όσον αφορά την παρουσία φιλάθλων και στις κερκίδες θα βρεθούν κυρίως μαθητές και αθλητές ακαδημιών της περιοχής.

Οι δύο ομάδες, μετά τα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ για πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα όπου νικητής αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, θα παίξουν στο ΣΕΦ στις 4 Ιανουαρίου για την Ευρωλίγκα και στις 14 Μαρτίου για το πρωτάθλημα.

Στην κλήρωση ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Μάνο Παπαδόπουλο, ο Ολυμπιακός από τον γενικό διευθυντή Χρήστο Σταυρόπουλο και ο ΠΑΟΚ από τον τιμ μάνατζερ Τέλη Ζουρνατσίδη.

Ο νικητής του ντέρμπι θα αντιμετωπίσει ή τον ΠΑΟΚ ή την Κύμη, δύο εξαιρετικά δυνατές ομάδες και ικανές να κλέψουν το τρόπαιο από τους δύο ισχυρούς του πρωταθλήματος. Άλλωστε ο θεσμός του Κυπέλλου είναι… ότι πρέπει για να συμβεί η έκπληξη.

Για την ιστορία, από το 2013 έχουν να διασταυρώσουν τα ξίφη τους Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς τα έξι τελευταία χρόνια ο ένας εξουδετερώνεται νωρίτερα. Σε εκείνον τον τελευταίο τελικό ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει με 81-78 τους «ερυθρόλευκους» με ρεσιτάλ Διαμαντίδη, Ούκιτς και Λάσμε.

Επίσης, για εικοστή συνεχόμενη χρονιά ένας από τους δύο «αιώνιους» θα είναι σίγουρα εκ των δύο διεκδικητών του πρώτου χρονικά τίτλου της σεζόν.