Ο μαχητικός ΠΑΣ Γιάννινα, που προηγήθηκε στο ΟΑΚΑ και τα… φάλτσα του βοηθού Καλύβα έφεραν τον Παναθηναϊκό «φάτσα» με ταπεινωτικό αποκλεισμό! Τελικά με αντεπίθεση διαρκείας στο 2ο μέρος οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-1 και προκρίθηκαν στους «8»! Κόκκινη ο Κουρμπέλης.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Σένκεφελντ και Πούγγουρας στο κέντρο της άμυνας, αριστερό μπακ ο Ινσούα και δεξί ο Γιόχανσον. Κουρμπέλης και Δώνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό εξτρέμ ο Χατζηγιοβάνης, δεξί ο Μπουζούκης, ο Ζαχίντ σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακέντα.

Ο ΠΑΣ παρατάχθηκε με τον Γιαννίκογλου στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος, αριστερό ο Μπουκουβάλας και ο Σκόνδρας με τον Παντελάκης το δίδυμο στο κέντρο των μετόπισθεν. Αριστερό χαφ ο Ξύδας, δεξί ο Καρτάλης και ο Παμλίδης με τον Κρίζμαν οι επιθετικοί για τους φιλοξενούμενους.

Τον έβαλαν να ανέβει… βουνό, ένας πρώην και ένας επόπτης!

Ο Παναθηναϊκός για να είχε ελπίδες πρόκρισης απόψε θα έπρεπε, πρωτίστως, να διαφυλάξει το μηδέν. Ο ΠΑΣ δεν ήρθε στην Αθήνα για να παίξει αντιποδόσφαιρο και να διαφυλάξει αποκλειστικά το υπέρ του 1-0 στους Ζωσιμάδες αλλά για να βρει ένα γκολ που θα τον έχριζε τεράστιο φαβορί για το εισιτήριο που οδηγούσε στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Και το βρήκε στο 24᾽! Ένας πρώην πράσινος, πλήγωσε τον Παναθηναϊκό. Ινσούα και Κουρμπέλης τον έχασαν και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Παντελάκης με καρφωτή κεφαλιά, νίκησε τον Διούδη και άνοιξε το σκορ.

Το Τριφύλλι που μέχρι εκείνο το σημείο είχε την κατοχή(76-24 στο ημίχρονο) αλλά μοναχά δύο καλές στιγμές με Μακέντα και Γιόχανσον, θα έπρεπε να ανέβει ένα… βουνό για να περάσει, καθώς έπρεπε να σκοράρει τρεις φορές.

Το πρώτο γκολ από τα τρία, το βρήκε στο 34᾽, με την κεφαλιά του Ινσούα. Ο επόπτης Καλύβας, όμως, είδε κάτι που πραγματικά ήθελε προσπάθεια για να το δει. Σε μια φαινομενικά εύκολη φάση, μιας και ο Αργεντινός ξεκάθαρα καλυπτόταν από τους αμυνομένους των φιλοξενούμενων, εκείνος σήκωσε το σημαιάκι!

Γύρισε από την… κόλαση και πέρασε στους 8!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ο Παναθηναϊκός μπήκε μέσα με το… μαχαίρι στα δόντια, είχε απίστευτη κυνικότητα και κατάφερε μέσα σε ένα δίλεπτο να φτάσει ένα γκολ πριν το σκορ πρόκρισης!

Η μαγική μπαλιἀ του Ζαχίντ και η κεφαλιά του Δώνη στο 56᾽ έφεραν το 1-1 και δύο λεπτά αργότερα μετά από τριπλή κόντρα στην περιοχή του ΠΑΣ, ο Σένκεφελντ με πλασέ που θα… ζήλευε και ο Μακέντα έβαλε μπροστά το Τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός με την ψυχολογία της ανατροπής και τον ΠΑΣ να μην μπορεί να πάρει… ανάσα, βρήκε και τρίτο γκολ στο 72᾽! Ο Μπουκουβάλας ανέτρεψε τον Γιόχανσον, ο Μακέντα πήρε την εκτέλεση και έβαλε το εισιτήρια σε πράσινα χέρια!

Η αποβολή του Κουρμπέλη στο 79᾽, έδωσε αριθμητικό προβάδισμα στον ΠΑΣ, όμως, ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε άψογα την κατάσταση, δεν απειλήθηκε και κράτησε μέχρι τέλους το 3-1, ολοκληρώνοντας μια μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Το Τριφύλλι μπορεί να έβαλε δύσκολα στον εαυτό του, στα Γιάννινα και στο ημίωρο του ΟΑΚΑ, ωστόσο με ένα σπουδαίο ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος της Καλογρέζας πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Πηγή: gazzetta.gr