Η νίκη που θα του προσφέρει επί της ουσίας πρόωρα ένα από τα κεντρικά… ζητούμενα της αγωνιστικής χρονιάς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League, είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ στην αποψινή αναμέτρηση-τελικό με τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα.

Ο Κυπελλούχος Ελλάδας χρειάζεται πάση θυσία θετικό αποτέλεσμα στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας όπου βρίσκεται από χθες βράδυ, καθώς η προετοιμασία του για το κομβικής σημασίας αποψινό παιχνίδι ολοκληρώθηκε για λόγους… πανδημίας στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, στη… βάση του «Δικεφάλου του Βορρά».

Με ήττα η ελληνική ομάδα αποχαιρετά το θεσμό πρόωρα, με ισοπαλία έχει ελπίδες αλλά δεν θα εξαρτάται η πρόκριση αποκλειστικά και μόνον από το δικά της αποτελέσματα, ενώ η νίκη τον απαλλάσσει επί της ουσίας από κάθε αγωνία.

Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου των «ασπρόμαυρων», που δόθηκε στην Τούμπα, αρχικά να βάζει τέλος στα σενάρια, τα οποία δημιούργησαν οι δημοσιευμένες στη Ρουμανία φωτογραφίες από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της χώρας και πρόταση να αναλάβει την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Ο Λουτσέσκου τόνισε: «Είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ, έχω συμβόλαιο για τρία ακόμη χρόνια, δεν ξέρω ποιο άρρωστο μυαλό πήρε αυτή τη φωτογραφία και δεν έχω να σχολιάσω κάτι».

Αναφερόμενος στην κεκλεισμένων των θυρών μονομαχία με τη Σλόβαν, βασική αντίζηλο για το εισιτήριο, τόνισε: «Είναι τελικός παρόλο που έχουμε ένα παιχνίδι ακόμη με τη Λίνκολν, είναι τελείως διαφορετική η προσέγγισή μας σε σχέση με το ματς με τη Ριέκα. Δεν σκέφτομαι αν θα υπάρχουν οπαδοί στο γήπεδο».

Στην αποστολή τής ομάδας στη Σλοβακία είναι και ο Βιεϊρίνια, παρόλο που δεν μπορεί να αγωνιστεί (όπως και οι επίσης τραυματίες Αουγκούστο, Ολιβέιρα, καθώς και ο τιμωρημένος Μιχαηλίδης), με τον Λουτσέσκου να αναμένεται να μην κάνει… εκπλήξεις και να παρατάξει 11άδα με τους Πασχαλάκη, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο (ή Μιχάι), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (ή Ακπομ) ενώ οι επιπλέον επιλογές του είναι οι Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Κούτσιας, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Μουργκ, Εσίτι και Μιτρίτσα. Σύμφωνα με τον Φερνάντο Βαρέλα «δεν έχουμε στο μυαλό μας την ισοπαλία, γιατί αν κατέβεις για να παίξεις για την ισοπαλία, σίγουρα θα χάσεις και είναι σημαντικό να αντιδράσουμε μετά τα όσα έγιναν στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο» ενώ στους γηπεδούχους ο προπονητής Βλάντιμιρ Βάις, που δεν θα έχει για λόγους πένθους στη διάθεσή του τον Κανγκάβα, δήλωσε: «Το φαβορί είναι ξεκάθαρα ο ΠΑΟΚ. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να πάρουμε το τρίποντο που θα μας κρατήσει ζωντανούς για την πρόκριση». Τέλος, ο αμυντικός Γιούρι Μεντβέντεφ είπε: «Δεν έχει καμία σημασία τι συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, το μόνο που τώρα μετράει είναι η νίκη και για εμάς είναι πολύ σημαντική».