Κυψέλη: Σοκάρει η κατάθεση του Πολωνού συντρόφου της μητέρας του 7χρονου Αντρέα, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2017 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη, και το ζευγάρι έκρυβε τη σορό του επί πέντε χρόνια.

«Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες. Του έβαλα την ταινία και τον άφησα. Ήθελα να μην μιλάει. Θα την έβγαζα όταν θα καθόταν φρόνιμα. Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο “τάφο” με τούβλα στο δώμα. Όταν αργότερα μάς έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος», είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το MEGA, στο οποίο προβλήθηκε η φωτογραφία του 33χρονου Πολωνού.

Όπως είπε, έσπασε με κομπρεσέρ το σημείο όπου είχε θάψει τον 7χρονο Ανδρέα στην ταράτσα του σπιτιού, και περιέγραψε πώς έβαλε τα οστά του παιδιού σε εργαλειοθήκη και την έκλεισε με κλειδαριά.
Συγκεκριμένα, ο 35χρονος είπε στους αστυνομικούς πως: «Έσπασα τον τάφο με ένα κομπρεσέρ και στην συνέχεια τον έβαλα σε μία εργαλειοθήκη. Δεν μπόρεσα να δω σε τι κατάσταση ήταν ο Ανδρέας γιατί το σώμα του το είχα τυλίξει σε υφάσματα. Την εργαλειοθήκη αυτή την είχα κλειδωμένη με μία κλειδαριά και τον έπαιρνα μαζί μου όπου και να πήγαινα. Όσο ήμουν άστεγος πάλι τον είχα μαζί μου».

Κυψέλη: Τα συγκλονιστικά λόγια του παππού του 7χρονου και οι νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις

Ράκος ο παππούς του επτάχρονου Ανδρέα από την Κυψέλη, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει πως η κόρη του συμμετείχε στο αποτρόπαιο έγκλημα.

«Λυπάμαι για το παιδάκι, λυπάμαι για το αγγελούδι» υπογράμμισε μιλώντας στον Alpha, ενώ ευχήθηκε στην κόρη του «να μη φτάσει στη ζωή της όταν πεθάνει να τη βάλουν μέσα σε μία εργαλειοθήκη».

Υπογράμμισε πως ο ίδιος είναι ναυτικός και δεν είχε επαφές με την κόρη του, ενώ είναι γέννημα θρέμμα από τον Πειραιά και στην περιοχή βρέθηκε τυχαία.

«Έξι μηνών το πήρε η μητέρα του και έφυγε το κοριτσάκι, δεν γνώριζα πού μένουν τίποτα. Δεν γνώριζα πού μένει, με ποιον ζει, τι έχει κάνει στη ζωή της. Ήξερα μόνο πως την πήρε η μητέρα της και είχαν φύγει» πρόσθεσε.

Παράλληλα, διερωτήθηκε «πώς μπορεί να λέγομαι βιολογικός παππούς, όταν δεν έχω δει τα παιδάκια, αλλά συγκλονίστηκα».

«Το μόνο που έκανα να πάρω τηλέφωνο στην Ασφάλεια και να πω ότι όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες να έρθω να πάρω τα κοκαλάκια του να πάω σε μία εκκλησία, όπως πρέπει, για να ησυχάσει και η ψυχούλα του» σημειώνει.

Κυψέλη: Είχαν χτυπήσει τον 7χρονο στα χέρια – Οι κακώσεις και οι εξαρθρώσεις στα δάχτυλά του

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον μαρτυρικό θάνατο του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη.

Το παιδάκι ζούσε μια κόλαση μέχρι και την ημέρα που δολοφονήθηκε από την μητέρα του και τον σύντροφό της με τους αστυνομικούς να έχουν καταλήξει ότι ο 7χρονος είχε βασανιστεί ακόμα και λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εκπομπή Tlive το παιδί δεν αντέδρασε όταν του έκλεισαν το στόμα με την ταινία και πέθανε από ασφυξία με τους αστυνομικούς να θεωρούν ότι το παιδί ίσως να ήταν δεμένο.

Από εκεί και πέρα οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει μια ενδελεχή έρευνα στα οστά του 7χρονου.

Σύμφωνα με μια πρώτη εξέταση που έγινε υπάρχουν σημάδια εξάρθρωσης στα δάχτυλα των χεριών του παιδιού.

Είτε η μητέρα είτε ο άνδρας που ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού, του είχαν βάλει τα χέρια σε ένα τραπέζι και τα είχαν χτυπήσει. Ετσι εξηγούνται οι κακώσεις και οι εξαρθρώσεις που έχουν βρεθεί στα δάχτυλα του. Τα χέρια του δηλαδή ήταν τραυματισμένα και το παιδί δεν μπορούσε να τραβήξει την ταινία, να πάρει αναπνοή και να αναπνεύσει.

Κυψέλη: Αδιανόητης φρίκης οι λεπτομέρειες του εγκλήματος – Οι ομοιότητες με την Αννυ

Με ψυχραιμία και «καθαρό μυαλό» έδρασε ο 33χρονος οικοδόμος από την Πολωνία, καλύπτοντας μεθοδικά τα ίχνη της δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα. 

Αυτό αναφέρουν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που από τον περασμένο Νοέμβριο είχαν ανακαλύψει τον αυτοσχέδιο τάφο του αδικοχαμένου παιδιού στο κτίριο της οδού Σκιάθου και αναζητούσαν μάταια ίχνη της δολοφονίας. Δεν εντόπισαν όμως ποτέ αίμα ή γενετικό υλικό στο σημείο, καθώς μάλλον ο δράστης είχε «συσκευάσει» το άψυχο σώμα του παιδιού. Μαζί με τη μητέρα του αδικοχαμένου αγοριού, κατάφεραν για 5 χρόνια να κρατήσουν μυστική την εξαφάνιση, αποπροσανατολίζοντας συγγενείς, φίλους, ακόμα και τις αρχές.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από κοινού, σε βάρος του οικοδόμου και της 29χρονης μητέρας, που πήραν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, τις επόμενες ημέρες.

«Ηξερα ότι τα παιδιά πρέπει να τα μαλώνεις. Εδειξε ασέβεια στη μάνα του», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς ο 33χρονος, περιγράφοντας τις φρικιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας. Το αγόρι για χρόνια αντιμετώπιζε άγρια και συστηματική κακοποίηση από τον σύντροφο της μητέρας του, μέχρι που τελικά τον Ιανουάριο του 2017 έχασε τη ζωή του. Ο οικοδόμος, όπως αποκάλυψε στις Αρχές, συνήθιζε να τιμωρεί το νεαρό αγόρι αφήνοντάς το ακόμα και χωρίς φαγητό. Το μοιραίο βράδυ αποφάσισε να φιμώσει τον Ανδρέα με μονωτική ταινία το στόμα του, όταν το παιδί, όπως είπε, δεν τον σεβάστηκε και ύψωσε τη φωνή του. Με μια μονωτική ταινία, ο 33χρονος κάλυψε το στόμα του παιδιού, με αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα ο 7χρονος να πέσει νεκρός από ασφυξία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί πιθανότατα ήταν ακινητοποιημένο και δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να βγάλει την ταινία που του έκοβε την ανάσα.

«Μην ασχολείσαι, θα το τακτοποιήσω εγώ», φέρεται να είπε ο 33χρονος στη μητέρα του παιδιού, όταν εκείνη άκουσε θόρυβο και ρώτησε τι συμβαίνει. Η 29χρονη δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τον σύντροφό της, που καθημερινά χτυπούσε και βασάνιζε το αγόρι, ενώ την ώρα της δολοφονίας, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, «έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή και δεν έβλεπε». Οπως αναφέρουν τα στελέχη της Ασφάλειας, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε αρκετές από τις λεπτομέρειες της δολοφονίας. «Αυτός είχε βάλει τιμωρία το παιδί και κάτι έπαθε», φέρεται να είπε, υποστηρίζοντας ότι δεν είδε τον 33χρονο να βάζει τη μονωτική ταινία, όπως επίσης και ότι δεν γνώριζε τι έκανε ο σύντροφός της με το πτώμα του παιδιού.

Οι ενέργειες του οικοδόμου μετά τη δολοφονία προκαλούν αποστροφή. Εχτισε αυτοσχέδιο τάφο στην ταράτσα της πολυκατοικίας στην οδό Σκιάθου και εκεί έκρυψε το πτώμα του παιδιού. Οταν μετακόμισαν, έβαλε τα κόκαλα σε μια εργαλειοθήκη, την οποία έκρυψε σε αποθηκευτικό χώρο ξύλινου καναπέ, στο μπαλκόνι του νέου σπιτιού. Μάλιστα, ο άνδρας δεν δίσταζε αρκετές φορές να παίρνει τη συγκεκριμένη εργαλειοθήκη μαζί του στη δουλειά. Αυτό που τελικά οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν, όπως αποδείχτηκε, τα προβλήματα που είχε ο 33χρονος από την Πολωνία με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Υπό την επήρεια ουσιών, είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του την αποτρόπαια πράξη και όταν εκείνος συνελήφθη λίγες μέρες πριν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, αποκάλυψε στους αστυνομικούς όσα γνώριζε για τη δολοφονία.

Στο ψυχιατρείο ο πατέρας

Αμεσα ενημερώθηκε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που ξεκίνησε τις αναζητήσεις για τον εντοπισμό του 7χρονου αγοριού. Οπως αποδείχτηκε, ο Ανδρέας δεν είχε περάσει ποτέ τα σύνορα, ενώ ο πατέρας του δεν είχε καν σταθερή διεύθυνση, καθώς νοσηλεύεται διαρκώς σε ψυχιατρικές κλινικές λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Οταν μάλιστα τον ρώτησαν για το παιδί, δεν γνώριζε την τύχη του. Επειτα από έρευνα που κράτησε τουλάχιστον δύο μήνες, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τόσο της 29χρονης μητέρας όσο και του 33χρονου, καθώς ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Το πρωί του Σαββάτου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμα της οδού Αστυπάλαιας, με τις Αρχές να εντοπίζουν στη βεράντα μακάβριο εύρημα. Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Ολιγωρία από πρόνοια και Αστυνομία

Το «ταραχώδες» παρελθόν του ζευγαριού είχε «προειδοποιήσει» επανειλημμένα τις Αρχές, που όμως, όπως αποδείχτηκε, είχαν επιδείξει συστηματική ολιγωρία σε διαφορετικές περιπτώσεις. Η 29χρονη είχε χωρίσει με τον Πολωνό σύζυγό της το 2015 και λίγο καιρό αργότερα άρχισε να συζεί με τον 33χρονο οικοδόμο. Γείτονες και στα δύο σπίτια όπου έμενε το ζευγάρι κάνουν λόγο για συχνούς άγριους καβγάδες και βίαιες συμπεριφορές του άνδρα, τόσο προς τη γυναίκα όσο και προς τα παιδιά της. Το 2018 η 14χρονη σήμερα αδελφή του Ανδρέα εμφανίστηκε στο σχολείο της με σημάδια κακοποίησης. Οι δάσκαλοι ενημέρωσαν τις Αρχές, άμεσα κινήθηκαν διαδικασίες και το κορίτσι δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια. Παρά τα σημάδια των βίαιων χτυπημάτων, κανείς δεν επιχείρησε να αναζητήσει την τύχη του δεύτερου παιδιού της 29χρονης, που ήταν ήδη νεκρό, θαμμένο μέσα στον αυτοσχέδιο τάφο της οδού Σκιάθου. Αρμόδιες υπηρεσίες, συγγενείς αλλά και φίλοι πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της 29χρονης ότι το παιδί ήταν στην Πολωνία με τον βιολογικό του πατέρα. Με αυτόν τον τρόπο το ζευγάρι κατάφερε για 5 χρόνια να κρατά κρυμμένο το φρικιαστικό μυστικό.

 Οι ομοιότητες με την Αννυ

 Ηταν Μεγάλη Παρασκευή 9 Απριλίου του 2015, όταν κόπηκε βίαια η ζωή της μικρής Αννυ στο σπίτι της στην οδό Μιχαήλ Βόδα. Δράστης ο 27χρονος Stanislav Bakardzhiev ή «Σάββας», ο βιολογικός πατέρας του κοριτσιού. Οπως και στην περίπτωση του 7χρονου Ανδρέα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούσαν την υπόθεση είχαν έρθει αντιμέτωποι με την απόλυτη φρίκη.

Ο 27χρονος παιδοκτόνος κατάφερε σειρά από βίαια χτυπήματα στο παιδί, το οποίο, σύμφωνα με αστυνομικούς, προσπαθούσε μάταια να γλιτώσει από τις άγριες διαθέσεις του πατέρα του. Οταν ο δράστης ολοκλήρωσε την κακοποίηση, έβαλε την 4χρονη στην κούνια της, όπου τη βρήκε νεκρή, πιθανότατα από εσωτερική αιμορραγία. Ενα 24ωρο αργότερα, γράφοντας την τελευταία πράξη του φρικιαστικού δράματος, αποφάσισε να κάνει «κιμά» το ίδιο του το παιδί. Ενα ακόμα κοινό στοιχείο ανάμεσα στις δύο αποτρόπαιες πράξεις: Οι δύο δράστες ήταν εξαρτημένοι χρήστες ναρκωτικών.