Την ανησυχία του σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας από τον Οκτώβρη και έπειτα, και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, εξέφρασε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Για την πειθώ σχετικά με τους εμβολιασμούς, ανέφερε πως ξύνουμε πάτο βαρελιού και εκτιμούν πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα. Παρατήρησε δε ότι δεν θα έχουμε πλέον μεγάλης κλίμακας εμβολιαστικό ρεύμα.

«Το πρόβλημά μας», εξήγησε «είναι κυρίως οι 60 plus γιατί αυτοί εφόσον νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Και δυστυχώς, οι ανεμβολίαστοι αυτής της ηλικίας δεν βλέπουμε να πείθονται. Τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα και να νοσήσουν θα το περάσουν, είπε ακόμα. Πρόσθεσε πάντως είχαν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 δεν θα χρειαζόταν ο εμβολιασμός των παιδιών. Πάνω από 50 γύρω είναι στο 60 με 65% εμβολιασμένοι. Υπάρχει και ένα ποσοστό 8-10% που έχουν περάσει τον ιό οπότε ανεβαίνουμε στο 75%. Οι εκπαιδευτικό είναι στο 90% εμβολιασμένοι».

Σχετικά με την εστίαση, ανέφερε πως ακούμε ότι όλοι λένε πως ο πελάτης θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος και ο εργαζόμενος όχι; Τα 2 βασικά κριτήρια είναι ότι όπου μπορείς να έχεις διαρκώς μέτρο προφύλαξης το διαφοροποιεί, ποια είναι η ουσιώδης δραστηριότητα και ποια όχι. Σχετικά με τα μέτρα στο θέατρο και όχι στο εστιατόριο, ανέφερε πως στο θέατρο είσαι όλη την ώρα με μάσκα και το θέατρο είναι ποιοτικά διαφορετικό είναι πολιτισμός και στοιχείο προσωπικότητας του καθενός.

Για την υποχρεωτικότητα και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες όπως των υγειονομικών ανέφερε πως όλα είναι πάντα μέσα στο μενού αλλά δεν είναι προτεραιότητά μας η επέκταση.