Κρήτη: Δυσάρεστα είναι τα νέα που προκύπτουν από την Κρήτη για την 44χρονη που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η άτυχη γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή, καθώς η κλινική της εικόνα παρουσίασε νέα επιδείνωση. Ήδη οι θεράποντες γιατροί έχουν ενημερώσει την οικογένειά της.

Η 44χρονη είναι μητέρα τριών παιδιών.

Το προσωρινό πόρισμα της επιτροπής του ΕΟΦ για τις θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό

Την Πέμπτη 20 Μαΐου συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ με αντικείμενο τα 3 περιστατικά θρομβώσεων σε πολίτες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca για κορωνοϊό στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN TV, οι επιστήμονες της επιτροπής κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων όσον αφορά στην περίπτωση του 35χρονου αλλά και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ. Επίσης συνεχίζεται ο κλινικός έλεγχος στην περίπτωση της 47χρονης και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επιστήμονες κατέληξαν στο προσωρινό πόρισμα καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί προφορικά για το αποτέλεσμα του αντισώματος. Ανακάλυψαν ότι ο 35χρονος και η 44χρονη βγήκαν θετική σε ειδικό έλεγχο για παράγοντα που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας. Όταν τα αποτελέσματα φτάσουν και γραπτώς στην επιτροπή, θα καταλήξουν σε οριστικό πόρισμα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ανησυχία σε μέλη της επιτροπής όσον αφορά στη συχνότητα των περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο της AstraZeneca.