«Μπορέσαμε και κάναμε ένα βήμα στο Μακεδονικό. Ευχαριστώ τον Ζάεφ, τον Ντιμιτρόφ και τους 80 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.

Διότι -είπε ο κ.Κοτζιάς- «ζούμε την ίδια παραδοξολογία , να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής που έχουμε κάνει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την τιμή και την ευκαιρία που μου έδωσε να αναμετρηθώ με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής», είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

«Είμαι πολύ περήφανος που με τη δική σας καθοδήγηση κύριε πρωθυπουργέ στείλαμε 93 υποθέσεις διαφθοράς στον εισαγγελέα», επισήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες με τα απόρρητα κονδύλια είναι αθλιότητες. «Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη», τόνισε.

«Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του “Μακεδονικού” με την υποστήριξή σας κύριε πρωθυπουργέ, φεύγω ευχαριστημένος», είπε ο κ. Κοτζιάς.